HUSQVARNA FASES UT

Geir Inge Ringen med Electrolux Excellence-serien, som skal erstatte Husqvarna hos Elon. Foto: Stian Sønsteng

– Vi faser ut Husqvarna som varemerke, og erstatter dette hos Elon med Electrolux Excellence-serien, sier Geir Inge Ringen i Electrolux Norge.

Publisert

– Våre nye og ripefrie platetopper med safirglass kommer i butikkene i sommer og høst, og hos Elon vil disse inngå i Electrolux Excellence-serien, sier nøkkelkundesjef Geir Inge Ringen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi møter ham i april på opplæringsmessen Elon Expo, og det er nettopp Elon-kjeden som de senere årene har solgt Husqvarna. I utstillingshallen er merket borte, men hos Elon vil det fortsatt være i sortimentet en periode.

– Nå fases Husqvarna ut, og fra september ruller vi i stedet ut Electrolux Excellence hos Elon, som en oppgradert serie i mellom- og toppsegmentet, sier Ringen.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Dette handler om effektivisering og besparelser, både for oss og våre kunder, sier Ringen.

 

AEG er tilgjengelig for våre nordiske kunder, men hovedtrykket vårt vil ligge hos Electrolux

AEG

Derimot beholder Electrolux varemerket AEG, som blant annet er stort i Tyskland og Danmark.

– AEG er tilgjengelig for våre nordiske kunder, men hovedtrykket vårt vil ligge hos Electrolux, sier Ringen.

På IFA 2023 viste Electrolux for første gang platetopper med safirglass, som de markedsfører under navnet Saphirmatt. De første produktene kommer i salg hos de nordiske kjedene i sommer og høst, i første omgang fra midtsegmentet og over, med priser fra 10.000 kroner.

– Dette er utrolig gode platetopper, ikke minst med tanke på holdbarhet og brukervennlighet, og er veldig godt mottatt, sier Ringen.

 

Geir Inge Ringen med Electrolux Excellence-serien, som skal erstatte Husqvarna hos Elon. Foto: Stian Sønsteng

For moderne kjøkken

Saphirmatt-overflaten skal tåle riper fire ganger bedre enn på tradisjonelle platetopper.

– Fingermerkene, som det til nå nesten har vært umulig å unngå på platetopper, er ikke lenger et tema. Når du steker og det kommer fettsprut på platetoppen, er rengjøringen mye lettere, sier Ringen.

– Dessuten er det mye enklere å ta bilde av platetopper med denne overflaten?

– Det også, siden du slipper speileffekten! ler Ringen.

– Safirglasset gir dessuten et mye mer dempet inntrykk, noe som passer godt inn i et moderne kjøkken, sier nøkkelkundesjefen.

Hos Elon skal som nevnt Electrolux Excellence-serien erstatte Husqvarna.

– Hva betyr det for dere at kjedene har sine eksklusive serier?

– Dette er en vinn-vinn-situasjon. Det blir mer oversiktlig, både for oss som leverandør og for våre kunder, med en jevnere og enklere konkurransesituasjon. For sluttkundenes del får de flere valg, med ulike produkter hos kjedene, sier Ringen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2024, som ble distribuert uke 25. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS