FLYTTER EPOQ-LAGER TIL SVERIGE

Den nye lagerbygningen huser primært kjøkken og hvitevarer, og er nesten én kilometer lang. Foto: Elkjøp

Elkjøps hovedlager i Jönköping har doblet kapasiteten. Kjedens Epoq-kjøkken er flyttet hit fra Tsjekkia, med opptil fire dager raskere levering.

Publisert

– Med alle våre produkter sentralisert på ett sted, er det færre stopp underveis, noe som sikrer mer effektiv transport fra fabrikk til butikk, og til alle våre kunder. Dette kommer også miljøet til gode, da kutt i antall kjørte kilometer reduserer karbonavtrykket for kjøkkentransport med hele 75 prosent, sier Fredrik Tønnesen, konsernsjef for Elkjøp i Norden, i en pressemelding.

Den nye lagerbygningen huser primært kjøkken og hvitevarer, og er nesten én kilometer lang. Her pakkes og sendes kjøkken til kunder i hele Norden, og lageret er bygd for en elektrisk fremtid innen tungtransport. Internlogistikk mellom lagerbyggene skjer med elektriske trailere, mens gjestende trailere kan lade mens de losser.

 

Epoq-lageret er flyttet fra Tsjekkia til Sverige, og håndterer Elkjøps nordiske kunder. Foto: Elkjøp

200.000 kvadratmeter

Kutt i antall kjørte kilometer reduserer karbonavtrykket for kjøkkentransport med hele 75 prosent

Etter utvidelsen er Elkjøp Nordics hovedlager, som ligger i Jönköping i Sverige, på 200.000 kvadratmeter. Ifølge pressemeldingen gjør dette anlegget til et av Europas aller største, og det skal årlig levere over 50 millioner produkter til butikker og sluttkunder i hele Norden.

Epoq-kjøkken, som tidligere ble lagret og håndtert i Tsjekkia, er nå flyttet til Jönköping. Dette skal ifølge pressemeldingen effektivisere hele verdikjeden og forbedrer kundeopplevelsen, med kortere ledetider og raskere leveranser. Leveransetiden for et komplett kjøkken reduseres med to dager, mens supplement- og delebestillinger kuttes opptil fire dager.

Elkjøp Nordics logistikkanlegg i Jönköping er bygd for en elektrisk fremtid innen tungtransport. Foto: Elkjøp

 

Jönköping siden 1997

Konsernsjef Fredrik Tønnesen. Foto: Elkjøp

– Vi er stolte og glade over å endelig kunne åpne vår nye storstue, og med det styrke selve hjertet av virksomheten vår. Sentrallageret er en av nøklene til våre lave priser, og utvidelsen er avgjørende for å imøtekomme Elkjøps vekst. Et nytt og større anlegg vil forbedre driftskapasiteten, slik at vi kan levere raskere og mer effektivt, sier Tønnesen i pressemeldingen.

Her heter det at Elkjøps distribusjonssenter i Jönköping siden 1997 kontinuerlig har utvidet og forbedret kapasiteten. Med investeringer i moderne teknologi og automatisering skal logistikkanlegget daglig kunne klargjøre 70-100 fullastede trailere. 50 nye medarbeidere er ansatt i forbindelse med nyåpningen, som nå har en stab på totalt 600 personer, mens fasilitetene er rigget for vekst og designet for opptil 1.200 ansatte.

Powered by Labrador CMS