SELGER AKG VIA DISTRIBUTØR

Søren Majlund i Harman relanserer på IFA varemerket AKG, med hodetelefonene N9 og øreproppene N5. Foto: Stian Sønsteng

Som vi rapporterte fra CES i januar, er Harman tilbake på markedet med AKG. Når merket nå lanseres i Europa, selges det via distributør.

Publisert

På IFA-messen i september, viser Søren Majlund i Harman hodetelefonene AKG N9 Hybrid og øreproppene AKG N5 Hybrid, til 3.500 og 2.900 kroner.

– Vi relanserer AKG i Europa. Dette er et velkjent og velrennomert merke, med mer enn 75 års historie. I første omgang kommer vi kun med to nye produkter, og disse skal i første omgang håndteres av den østerrikske distributøren Aqipa, som skal stå for salget i EMEA, sier Majlund når vi møter ham i Berlin.

Med kun to AKG-produkter kunne disse hos oss kanskje druknet i den store mengden JBL-produkter

Han er seniordirektør for salgsstrategiske partnerskap og forretningsutvikling i Harman EMEA, og det er nettopp i Europa, Midt-Østen og Afrika at Aqipa skal selge de nye AKG-produktene.

 

Kunne druknet i JBL

– I første omgang kommer vi kun med to produkter, og det virkelig kule med disse er at de har en dongel slik at du på en enkel måte kan overføre høyoppløst lyd fra datamaskinen, nettbrettet eller mobilen. Dette gjør produktene også godt egnet for forretningsmarkedet, sier Majlund til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvilke kunder retter AKG seg mot?

– Både forretnings- og privatmarkedet. Du kan godt si vi med relanseringen av AKG konkurrerer med oss selv, og våre øvrige produkter fra JBL og Harman-Kardon. Det er i vår egen organisasjon naturlig nok stort fokus på JBL, så vi tror det derfor er sunt at AKG selges via en distributør. Med kun to AKG-produkter kunne disse hos oss kanskje druknet i den store mengden JBL-produkter vi selger, så vi er godt fornøyde med partnerskapet. Aqipa manglet et hodetelefonmerke i øvre sjikt. De selger i de samme kanalene som oss, og har kanskje også noen flere, sier Majlund.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2024, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS