ÅPNE ØRETELEFONER MED KLIPS

Lucas Seglert i Tura Scandinavia har på IFA verdenspremiere på de åpne øretelefonene Happy Plugs Clip. Foto: Stian Sønsteng

Tura Scandinavia lanserer Happy Plugs Clip; åpne øretelefoner som klipses fast, og de relanserer Golla på det globale markedet med nye produkter.

Publisert

– Happy Plugs Clip er den viktigste nyheten, med en helt ny formfaktor. Det er omtrent som da de helt trådløse øreproppene kom; nå kommer en helt ny variant, som vi tror kommer til å eksplodere. Det er veldig stas at vi er blant de aller første som tilbyr små og åpne øretelefoner som klipses til øret, sier Lucas Seglert til fagbladet Elektronikkbransjen.

Når vi i september møter ham på IFA-messen i Berlin, viser Tura Scandinavia produktnyheter fra sine to egne merker Happy Plugs og Golla, samt fra amerikanske Altec Lansing.

– Enn så lenge er det bare vi og en kjempedyr konkurrent på markedet med denne klips-løsningen. Ved at vi er tidlig ute, med et lavt prispunkt på 500 kroner, tror vi at vi kan finne en god plass på markedet, sier Seglert.

Det er snart to år siden Tura Scandinavia tok over svenske Happy Plugs.

Tom Bækkevold i Tura Scandinavia med festhøyttaleren SonicBoom og barnehodetelefonene Kids fra Altec Lansing. Foto: Stian Sønsteng

– Det har vært et stort ansvar å ta over et varemerke som er så velkjent, og veldig spennende å utvikle nye produkter. I fjor kom vi med tre nyheter, i år gjør vi det samme, og vi skal fortsette utviklingen av Happy Plugs, sier Seglert.

 

Fortsatt flere farger

– Hvem vil velge klips-løsningen?

– Det er mange som beveger seg ute og i trafikken, som ikke vil avskjerme seg helt fra omgivelsene. Dessuten er det en stor kundegruppe som synes det er ubehagelig med propper som sitter inne i ørene, og for dem er dette en perfekt løsning. At de åpne øretelefonene sitter utenfor øret gjør det dessuten behagelig å bruke dem over lang tid, sier Seglert.

Dessuten er det en stor kundegruppe som synes det er ubehagelig med propper som sitter inne i ørene

Fra Happy Plugs kommer Tura Scandinavia også med to nye hodetelefoner.

– De har to ulike prispunkter, og gir oss som leverandør en komplett portefølje, sier Seglert.

De tre nye produktene kommer i sort og hvitt.

– Er det slutt på tiden da Happy Plugs selges fra en vegg med fargerike ørepropper?

– Vi vil alltid ønske at butikkene skal ha det vi kaller vår «Happy Wall», med ti ulike farger. I første omgang kommer nyhetene i sort og hvitt, men etter hvert som de nye modellene setter seg vil vi utvide antall farger, sier Seglert.

 

Mikael Sköld i Tura Scandinavia er ansvarlig for utviklingen av de nye Golla-produktene. Foto: Stian Sønsteng

Altec Lansing og Golla

Fra Altec Lansing viser han nye hodetelefoner for barn, med aktiv støyreduksjon, til 500 kroner.

– Dette er noe markedet er svært interesserte i, og Altec Lansing er svært dyktige i denne produktgruppen. I tillegg til aktiv støyreduksjon, har de nye hodetelefonene et antibakterielt belegg, og de kan brukes via kabel selv hvis batteriet er utladet, sier Seglert.

Tura Scandinavia slipper også festhøyttalere fra Altec Lansing.

– SonicBoom er en hvassere premiummodell i to størrelser, til 2.900 og 3.700 kroner, som virkelig tåler en støyt og har alle funksjoner. I tillegg kommer vi med kampanjemodellen HydraBoom til 1.800 kroner, sier Seglert.

Fra Golla, som Tura Scandinavia tok over i fjor, kommer PC-mapper og ryggsekker.

– Vi relanserer Golla på det globale markedet, og våre første egne produkter er PC-mapper i åtte farger til 400 kroner, i størrelsene 13, 14 og 15 tommer. I tillegg kommer en ryggsekk i tre ulike farger, til 600 kroner, sier Seglert.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2024, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS