Rune Olsen i Bora med vakuumeringsmaskinen Qvac og boksene som følger med. Foto: Jan Røsholm

VAKUUM-MASKIN I BENKEN

– Vår nye vakuumeringsmaskin Qvac er liten, og felles ned i benken, sier salgssjef Rune Olsen i Bora Norge.

Publisert

– I tillegg til å vakuumere matvarer vil maskinen raskt marinere kjøtt, og den har også en forseglingsfunksjon til vinflasker, sier Olsen.

Bransjebladet møter ham i oktober på Bygg Reis Deg-messen på Lillestrøm.

To utgaver

– Qvac finnes i to utgaver, enten i svart eller rustfritt stål, sier Olsen.

Startpakken består av to plastbokser, 15 plastposer, marineringsring og to flaskekorker.

– Ved å bruke marineringsringen på en boks, vil man få like god marinering av kjøtt på ti minutter, som man får på 15 timer ved vanlig marinering. Trikset er at det gis både tilførsel av luft, samt at luften trekkes ut, slik at marinaden bearbeides inn i kjøttet, sier Olsen.

Bora Qvac er nedfelt i benken, og tar dermed liten plass. Foto: Jan Røsholm

Flaskekorken trekker luft ut av åpnede vinflasker.

Marinaden bearbeides inn i kjøttet

– Det bevarer vinen bedre, og påvirker også smaken, sier Olsen.

Plastposene tåler vask, og kan brukes flere ganger. Bora vil ha ytterligere bokser og plastposer tilgjengelig for salg. Bora Qvac kommer i butikk i mai, og prisen blir 7.000 kroner.

Bora Qvac har en funksjon for marinering, en for posevakuumering og en for flaske. Foto: Jan Røsholm
Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2023, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS