TIL DE GRADER GODT KONSEPT

Tor Sveen med en platetopp fra Siemens der temperaturen stilles inn i grader. Foto: Stian Sønsteng

– Det er vel ingen som ville brukt en stekeovn uten å stille inn temperaturen i grader. Dette vil også bli en standard på platetoppene.

Publisert

Det sier Tor Sveen, nordisk salgsdirektør for detaljhandelen i BSH House Appliances AB, når vi i april møter ham på opplæringsmessen Elon Expo i Örebro.

– Vi lanserte dette i høst, og mottakelsen har vært veldig god. Dette kommer i våre nye sortiment, fra våre fire varemerker Bosch, Siemens, NEFF og Gaggenau, og dette tror jeg virkelig på. Som alle andre nye funksjoner starter vi med toppmodellene, før det havner nedover i kategoriene. Jeg tror dette etter hvert vil bli en ny standard, men inntil videre er vi alene om dette, sier Sveen til fagbladet Elektronikkbransjen.

 

Maks 220 grader

– Hva betyr det å være alene med denne funksjonen?

– Det er veldig viktig. Du blir alltid husket som førstemann, ikke som nummer to eller tre, humrer Sveen og legger til:

// Dette tror jeg virkelig på

– Det har alltid vært typisk BSH å komme først med nye innovasjoner.

Han viser han hvordan ønsket temperatur i grader stilles inn på de ulike sonene. Det sitter flere sensorer i platetoppen som måler temperaturen, og denne kan stilles inn opp til 220 grader.

– Årsaken til denne begrensningen er ganske enkel. Alt som er av slippbelegg tåler ikke høyere temperaturer, før det kan ta skade, sier Sveen.

På Elon Expo viser BSH Siemens extraKlasse.

– Dette er et eksklusivt konsept som i september ble lansert for Elons forhandlere i hele Norden, sier Sveen.

– Siemens extraKlasse selges i Norden eksklusivt hos Elon, sier Tor Sveen i BSH. Foto: Stian Sønsteng

 

Egne serier

BSH har egne serier også i andre kjeder.

– Hvor viktig er dette?

– For våre kunder er det viktig. De ønsker å kunne markedsføre seg med noe spesielt, både når det gjelder design og egenskaper, og at de har en leverandør som kontinuerlig kommer med nyheter. Ved å samarbeide med Siemens, Bosch og andre store leverandører, oppnår de det. Siemens extraKlasse er et europeisk konsept, som du blant annet også finner i Tyskland. I Norden er det som nevnt kun Elon som selger dette, sier Sveen.

Siemens extraKlasse er en serie produkter i midt- og høysegmentet.

– Det er ikke superpremium, men premiumprodukter som dekker alle produktområder, sier Sveen.

– Du er nordisk salgsdirektør, med ansvaret for detaljhandelen. Hvordan klarer Norge seg i nordisk sammenheng hos BSH?

– I Norge kjemper BSH med Electrolux om å være markedsleder, og dette klarer vi godt, i det senere med veldig gode tall, sier Sveen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2024, som ble distribuert uke 25. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS