LADBART MER MILJØVENNLIG

Nico Dapper (t. v.) og Bernt Sivertsen i GP Batteries viser frem viser frem utvalget av oppladbare og alkaliske batterier. Foto: Jan Røsholm

– Vi ønsker å fremme ladbare batterier som et mer miljøvennlig alternativ, sier salgsansvarlig Bernt Sivertsen i GP Batteries.

Publisert

– Siden vi produserer alt selv har vi full kontroll, og vi vet hvordan vi kan gjøre produktene mer miljøvennlige, sier Bernt Sivertsen når vi i september møter ham og Europa-sjef Nico Dapper på IFA-messen i Berlin.

Om du vil bruke alkaliske engangsbatterier er det helt ok, men da må de returneres slik at det blir gjenvunnet

– Innen alkaliske engangsbatterier har vi tre serier; Super, Ultra og Ultra Plus. Disse er tilpasset ulike produkter, avhengig av strømforbruk. For eksempel trenger en lommelykt en annen batteritype, med mer effekt, enn en vekkerklokke, sier Sivertsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Alkaliske batterier utgjør fortsatt en stor andel av salget, men andelen ladbare er sterkt økende.

– Om du vil bruke alkaliske engangsbatterier er det helt ok, men da må de returneres slik at det blir gjenvunnet, sier Sivertsen.

 

Kan lades 3.000 ganger

Innen ladbare batterier har GP Batteries seriene Recyko og Recharge.

– Disse er fulladet når kunden kjøper dem, og Recharge-serien kan lades opptil to hundre ganger. De dyrere Recyko-batteriene kan lades vesentlig flere ganger, og Recyko Pro tar inntil tre tusen oppladninger, sier Sivertsen.

Han sier GP Batteries er opptatt av batterienes levetid.

GP Batteries anbefaler ulike batterityper avhengig av hva de skal brukes til. Foto: Jan Røsholm

– Våre batterier skal vare lenge, da blir investeringen bedre. Vi bruker også mye ressurser på miljø og bærekraft, det er ikke bare logoen vår som er grønn, sier Sivertsen.

Et av virkemidlene er at bruken av plastemballasje er faset ut, og det benyttes miljøvennlig trykksverte. Størrelsen på emballasjen er også redusert.

– For å bidra til økt innsamling av brukte batterier, gir vi via våre forhandlere gratis ut små bokser til oppbevaring av batteriene, inntil de leveres inn. Det følger også med små klistrelapper til å sette på batteripolene, slik at eventuell restspenning ikke skaper brann ved kortslutning, sier Sivertsen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2024, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS