VIL STYRKE VAREMERKET THERMEX

Dennis Morild med induksjonsplatetoppen Thermex Sirocco II. Foto: Stian Sønsteng

– Vi er her for å styrke varemerket Thermex, først og fremst overfor våre nordiske kunder, sier Dennis Morild, salgssjef i det danske selskapet.

Publisert

Under slagordet «Pretty Geeky About Steam» er Thermex Scandinavia for første gang til stede med en egen utstilling på IFA-messen i Berlin.

Det er ikke billig å være utstiller her

– Vi er spesialister på kjøkkenventilasjon, og kan levere alle typer produkter. Hvis det kommer en kunde med et spesielt behov, løser vi det. Spesielt i Norge, med mye balansert ventilasjon og felles avtrekk, er det viktig å kunne tilby løsninger for dette, sier Dennis Morild.

Thermex har vært på det norske markedet siden 1981, men Morild innrømmer at merkekjennskapen ikke er like sterk her og i de øvrige nordiske landene, som i hjemmemarkedet Danmark.

– Dette ønsker vi å gjøre noe med, og det gir en signaleffekt at vi er her på IFA som ett av to danske selskap. Det viser noen muskler overfor våre eksisterende kunder. I Norden arbeider vi med alle de store spillerne, og de møter vi her i Berlin, sier Morild.

 

Familieeid siden 1958

Han sier det fortsatt er viktig med lokal tilstedeværelse.

– Vi ønsker å være godt representert i hvert enkelt land, også i butikkene, for å legge trykk på markedet, sier Morild.

– Har dere ambisjoner om å øke distribusjonen ut over Norden?

Julia Klitgaard er tredje generasjon i eierfamilien som arbeider i Thermex Scandinavia. Foto: Stian Sønsteng

– Vi forventer ikke å møte nye kunder her i Berlin, men møter mange av våre leverandører. Dessuten bruker vi messen til å samle hele salgsavdelingen. Det blir spennende å i etterkant evaluere messen, for det er ikke billig å være utstiller her, sier Morild.

Familieeide Thermex ble etablert i 1958, holder til i Hjørring, og ledes av Christian Klitgaard, som er sønnen til grunnleggeren. I løpet av de seneste par årene har de redusert staben fra 80 til 50 ansatte.

– Dette henger sammen med at vi, som våre kunder, arbeider mer nordisk, sier Morild.

På IFA viser han induksjonsplatetoppen Sirocco II, med integrert ventilator. Den har fire rektangulære soner som kan koples sammen i bro, og et kullfilter som kan settes i oppvaskmaskinen. Som tilbehør selges et opplegg for utlufting

Powered by Labrador CMS