GLEDER SEG TIL Å GLEDE KUNDENE

Christine Frellumstad Nilsen (t. v.), Anders Bjørge og Tommy Christoffersen med vinterens nyheter fra Miele. Foto: Stian Sønsteng

– Når Miele kommer med noe nytt, er det reelle nyheter, slik det nå er med våre nye posestøvsugere, samt vask og tørk i W2 Nova-serien.

Publisert Sist oppdatert

Det sier opplæringsansvarlig Christine Frellumstad Nilsen, når vi møter henne ved Mieles hovedkontor i Asker.

– Miele kommer ikke med nye funksjoner bare for å gjøre det, men fordi disse gjennom mange år vil gi våre kunder både nytte og glede, sier Nilsen.

Sammen med kollegene Tommy Christoffersen og Anders Bjørge viser hun Mieles nye serier med posestøvsugere, samt nye vaskemaskiner og tørketromler i W2 Nova-serien.

– Som markedsleder på posestøv er dette en stor begivenhet, og vi kan nesten ikke vente til å se de nye modellene ute i butikkene. Når det gjelder vaskemaskiner og tørketromler er vi også i toppsjiktet, og de nye modellene kommer i handelen i mars, sier Nilsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

 

Anders Bjørge med Mieles nye Guard-serie støvsugere. Foto: Stian Sønsteng

Small, Medium og Large

Vi begynner med støvsugerne, som allerede er på tur ut i butikkene.

Det tyske og familieeide selskapet Miele kom med sin første støvsuger i 1931, og det er gått 12 år siden de sist lanserte klassiske støvsugere.

Premiumkolleksjonen har fått en skikkelig ansiktsløfting

– Den nye premiumkolleksjonen har fått en skikkelig ansiktsløfting, der innstegsmodellene er tatt ut, og vi har lagt til nye toppmodeller. Navnene er endret fra C1, C2 og C3, til Guard S1, M1 og L1, basert på størrelsene Small, Medium og Large, sier Anders Bjørge.

Han er norsk salgssjef for elektrokanalen, og sier de har fått gode tilbakemelding fra kundene.

Toppmodellen Guard L1 har wifi og apptilkopling, som varsler når pose eller filter bør skiftes. Foto: Miele

– Ikke minst gjelder dette Guard L1, som også kommer med tekstilelementer på sidene. Dette gir et flott utseende, men har også en praktisk betydning, siden tekstilet både beskytter støvsugeren og det du drar den forbi, som møbler og hjørner. På Guard L1-modellene er ventilasjonsåpningene for første gang plassert på begge sider. Luftutblåsingen er både jevnere og mer behagelig, uten at hybelkaninene blåses inn under sofaen slik man kanskje har opplevd tidligere, sier Bjørge.

 

Guard S1. Pris fra 2.800,- Foto: Miele
Guard M1. Pris fra 3.600,- Foto: Miele
Guard L1. Pris fra 4.400,- Foto: Miele

Wifi og autoprogram

Toppmodellen Guard L1 Comfort har LCD-skjerm, app-tilkopling og wifi.

– Skjermen gjør det enkelt å velge riktig program, og dette er dessuten den første modellen på markedet med autoprogram. Her justeres kraften etter hvilket underlag du støvsuger, slik at du slipper å velge nytt program hver gang du beveger deg fra teppe til gulv, og dette vil dessuten redusere strømforbruket, sier Bjørge.

Toppmodellen Guard L1 har wifi og apptilkopling, som varsler når pose eller filter bør skiftes. Foto: Miele

– Hva bruker du appen til?

– I Miele-appen kan du følge fyllingsnivået på støvsugerposen, og se hvor mange timer det er igjen før hepa-filteret bør byttes, kombinert med et varsel. Vi tror dette vil føre til at kundene bytter filter oftere, noe som igjen sikrer at den gode effekten beholdes. Dette vil også slå positivt ut når det gjelder levetiden, som for alle modellene i Guard-serien er testet for 20 års bruk, sier Bjørge.

Han sier støvsugeren med wifi dessuten kan få produktoppdateringer.

– L1 Comfort har også fjernstyring på håndtaket, der man blant annet kan sette den på pause og regulere effekten.

I Guard L1-serien finner vi også Silence-modeller, som med et lydnivå på 62 dB skal være Mieles mest stillegående støvsuger noensinne.

 

Kundene setter pris på tilbehøret er med når man støvsuger

Nytt komfortrør

– På alle modeller er det nå fire effektnivå. M-serien har en bryter du kan betjene med foten, mens S-serien har en vribryter på toppen. Denne er solid, og gir en god brukeropplevelse, sier Bjørge.

Med alle de nye modellene følger det med ekstra munnstykker til ulik bruk.

Enkelte modeller har plass til et foldbart to i ett-munnstykke inne i støvsugeren. Foto: Stian Sønsteng

– Kundene setter pris på tilbehøret er med når man støvsuger. S-serien har tilbehøret på slangefestet, M-serien under lokket slik vi kjenner det i dag, og L-serien kommer nå med et foldbart to i ett-munnstykke som gjemmes bak et lokk på støvsugeren. L1-modellen vil også komme med håndtak med integrert møbelbørste, slik at du har den lett tilgjengelig, sier Bjørge.

Bortsett fra én modell, har alle de nye støvsugerne fått et nytt komfortrør.

– Lengden kan enkelt justeres, noe som også er nyttig når du skal sette bort støvsugeren, sier Bjørge.

På S1, M1 og L1 er radius inkludert strømledning og slange henholdsvis 10, 11 og 12 meter, og prisene er fra 2.800, 3.600 og 4.400 kroner.

På Guard L1-modellene er ventilasjonsåpningene plassert på siden, med luftutblåsingen gjennom et tekstil som også virker beskyttende. Foto: Miele

 

Nye støvsugerposer

Bjørge anbefaler at kundene bruker Mieles originale støvsugerposer.

– Etter at vi de seneste 25 årene har hatt to poser på markedet, kommer det nå de to helt nye HyClean Pure-poser. Disse er tilpasset et nytt feste, ComfortFit-systemet. Dette gjør det enklere å montere posen riktig, som er med på å tette overgangen mellom pose og rør bedre. Posene er laget med 80 prosent resirkulert materiale, er de mest effektive på markedet, og filtrerer sammen med AirClean-filteret opptil 99,99 prosent av alle støvpartikler, sier Bjørge.

Guard L1 Comfort har automodus som justerer effekten etter underlaget, og en LCD-skjerm som viser filterstatus og hvor full støvsugerposen er. Foto: Miele

– Hvilken posisjon har tradisjonelle støvsugere i dagens marked?

– For Mieles del har vi et godt salg, med økte markedsandeler. Selv om det er fokus på stangstøvsugere og roboter, har markedet for de tradisjonelle modellene holdt seg godt. Det er også derfor vi legger såpass mye ressurser i utviklingen av de nye seriene, sier Bjørge.

 

W2 Nova

På IFA-messen i september viste Miele sine nye vaskemaskiner og tørketromler i W2 Nova-serien, og i mars kommer disse i handelen.

Miele W2 Nova kommer i første omgang med to maskiner; en EcoSpeed tørketrommel og en TwinDos/PowerWash vaskemaskin. Foto: Stian Sønsteng

– Dette er en veldig viktig lansering for oss, faktisk den største i denne kategorien siden 2013, sier Christine Frellumstad Nilsen.

I første omgang kommer det to maskiner, hver til rundt 35.000 kroner.

I vaskemaskinen har vi flere verdensnyheter

– I vaskemaskinen har vi flere verdensnyheter. Den største er en helt ny innertrommel uten tøyløftere, men med QueenCells. En annen praktisk nyhet er MotionReact. Nova har sensorer som reagerer på bevegelse, slik at lysene aktiveres og maskinen automatisk skrur seg på når man nærmer seg. Hvis man kommer med favnen full av skittentøy, kan døren åpnes med å dulte borti maskinen, eller den kan åpnes ved å bevege hånden langs dørkanten. Med AutoOpen åpner døren seg på slutten av vaskesyklusen. Vi har oppgradert maskinene designmessig med en ny LCD-fargeskjerm. Nova har fått nye lysdetaljer, som både er elegante, men også gjør bruken intuitiv, for eksempel når man skal sette i nye beholdere med såpe, sier Nilsen.

På W2 Nova-tørketrommelen er innsiden av døren og baksiden av trommelen er flatere, med nye tøyløftere. Foto: Stian Sønsteng

 

UltraPhase All In Two

I fronten på både vaskemaskinen og tørketrommelen er de tekniske lukene nederst erstattet med et deksel.

– Disse gir et elegant preg, og en fin designdetalj er tekstilstripene som brukes som håndtak til å åpne dekslene, sier Nilsen.

På vaskemaskinen finner man her plass til de to beholderne i Twin Dos-systemet, der Miele kombinerer ulike såper, UltraPhase 1 og UltraPhase 2, avhengig av hvilket program man kjører.

I W2 Nova-vaskemaskinen er tøyløfterne erstattet med såkalte QueenCells. Foto: Stian Sønsteng

– En viktig nyhet, faktisk en liten revolusjon, er nye UltraPhase All In Two, som kan brukes på alt tøy, inkludert ull, silke, dun og det som tidligere har krevd spesialvaskemidler. UltraPhase All In Two består av to nye såper, som sammen og i kombinasjon med den nye og skånsomme trommelen og nye vaskerytmer, reduserer bruken av vaskemiddel opp til 75 prosent. Her sørger intelligente enzymer for å fjerne flekker fra tøyet og at skitten føres ut med vannet, sier Nilsen.

 

Rask tørking

En annen nyhet er funksjonen Quick Power Dry.

– Mange ønsker muligheten til å tørke tøyet raskt. Vi har derfor satt inn et ekstra varmeelement som reduserer oppvarmingstiden. Dette gjør at W2 Nova kan tørke fire kilo på 49 minutter, sier Nilsen.

Dette gir vask og tørk på under timen

De nye W2 Nova-vaskemaskinene har belysning for intuitiv betjening, slik som i duftkapselen i tørketrommelen. Foto: Stian Sønsteng

Hvis man i vaskemaskinen har vasket én kilo, med Single Wash-funksjonen, kan dette tørkes på 24 minutter i tørketrommelen.

– Dette gir vask og tørk på under timen, sier Nilsen.

Den nye tørketrommelen har også fått et eget ullprogram.

– Dette er veldig praktisk for oss i Norden som bruker mye ull. Vi har økt trommelhastigheten, slik at ullplagget legger seg inntil trommelveggen, uten at det blir en økt mekanisk belastning som fører til at ulltøyet krymper, sier Nilsen.

Både innsiden av døren og baksiden av trommelen er flatere enn tidligere.

I fronten på W2 Nova-serien er de tekniske lukene nederst erstattet med et deksel, slik som her på vaskemaskinen, der TwinDos-systemet er skjult. Foto: Stian Sønsteng

– Dette gjør at tøyet blir jevnere fordelt i tørketrommelen. Sammen med nye tøyløftere forhindrer dette at tøyet legger seg som en ball, og trommelen går dessuten begge veier, slik at man raskere og bedre tørker tøyet, sier Nilsen.

PerfectDry-sensoren skal sørge for riktig tørkegrad, og forhindre unødig slitasje på tøyet ved overtørking.

 

Utvikler kategorien

Nilsen mener W2 Nova tilbyr reelle nyheter kundene vil ha nytte og glede av.

– Hvis man plukker fra hverandre de nye maskinene vil man kjenne igjen mye fra våre eksisterende modeller, siden vi selvsagt har beholdt våre gjennomprøvde konstruksjoner som vi vet fungerer, som fjæringer, oppheng og dempere, sier Nilsen.

Nordisk kategorisjef Tommy Christoffersen sier W2 Nova er en viktig lansering.

– De nye maskinene videreutvikler kategorien, slik Miele gjør det, gang etter gang, og det er viktig også for handelen at vi kommer med nye innovasjoner, sier Christoffersen.

Han trekker spesielt frem nye UltraPhase All In Two.

På W2 Nova kan dørene åpnes med å dulte borti maskinen, eller ved å bevege hånden langs døren. Foto: Stian Sønsteng

 

Gamle vaner

– De fleste som har en TwinDos-maskin, bruker våre UltraPhase-vaskemidler. Med UltraPhase sparer man såpe, men det viktigste er nok enkelheten og vaskeresultatet, og at man kan vaske renere på lavere temperaturer. Nå blir dette enda enklere, ved at man med UltraPhase All In Two uten å bytte beholdere kan vaske alt tøy, sier Christoffersen.

Med UltraPhase sparer man såpe

Salgssjef Anders Bjørge er enig i at enkelheten er viktig for Mieles kunder.

– Med vår app er det mulig å se hvilke programmer man har brukt, og man kan etter fjorårets oppdatering også se hvilke program andre Miele-kunder bruker, slik at man kan få noen tips for bedre vask med lavere energibruk, sier Bjørge.

– Appen har også en vaskeassistent, som forteller deg hvordan du skal vaske ulike tøytyper. Denne er ikke minst smart for dem som vasker tøyet på gammel vane, og dermed går glipp av våre nye funksjoner som både er energibesparende, men også mer skånsomme mot tøyet, sier Christoffersen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2025, som ble distribuert uke 8. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS