PRIORITERT I SIRKULÆRØKONOMIEN

Miljødirektør Ellen Hambro. Foto: Miljødirektoratet

– Det er knyttet stort ressursforbruk og utslipp til elektronikk. Derfor er disse produktene prioritert i den sirkulære økonomien, sier Ellen Hambro.

Publisert Sist oppdatert

Hun er direktør i Miljødirektoratet, og uttaler i forbindelse med 25 års-jubileene til Norsirk og Renas følgende:

– Det er 25 år siden produsentene og myndighetene i Norge inngikk en avtale for å få på plass en returordning for EE-avfall, som et av de første landene i verden. I løpet av de årene har regelverk og ordningen modnet, og er i dag et av flere velfungerende produsentansvar. Dette har vært mulig på grunn av et godt og åpent samarbeid mellom bransje og myndighetene, som vi vil takke for. I forbindelse med 10 års-jubileet for returordningen sa jeg at nå har ordningen blitt en ungdom. Som barn og ungdom lærer man det som trengs for å stå på egne bein som voksen 25-åring, sier Hambro.

 

Gratulerer!

Hun har gjennom årene hatt ulike stillinger i Klima- og miljødepartementet og Landbruks- og matdepartementet, og vært direktør i Statens forurensningstilsyn, før hun i 2013 ble direktør i Miljødirektoratet, og fortsetter:

Dette har vært mulig på grunn av et godt og åpent samarbeid mellom bransje og myndighetene

– Samtidig er elektronikk en type produkter, som det er knyttet stort ressursforbruk og utslipp til. Derfor er elektronikk prioritert i den sirkulære økonomien gjennom blant andre nye regler for økodesign. Som 25-åring er dere nå godt rustet for å jobbe videre, og vi har store forventninger til bransjen og produsentansvaret, og at dere gjør alt dere kan i en sirkulær fremtid.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2024, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Vi i Miljødirektoratet gratulerer ordningen og returselskapene med 25-årsdagen!

Powered by Labrador CMS