BELTER, BATTERI OG BATTERIBELTER

Sensorteknologi og smarte produkter gir mange muligheter, som et selvjusterende belte og wifi-batteri til røykvarsleren.

Publisert Sist oppdatert

CES-messen er full av kjente produkttyper og ofte er det når noen kobler produktgrupper sammen vi får innovasjon. Tradisjonelle lærbelter nok ikke det første vi forventet å møte på en elektronikkmesse.

Franske Emioto hadde sett seg lei på at vi ofte løsner på beltet når vi setter oss ned, for så stramme det igjen når vi reiser oss opp. Dermed var ideen med Belty født. Belty er et smartbelte med innebygde sensorer som automatisk løsner og strammer seg avhengig om vi sitter eller står.

Belty har innebygget skritteller, kaloriteller og flere av funksjonene vi kjenner fra smartarmbåndene. Det kommuniserer med smarttelefonen din, og det er lansert en egen app. I denne vil du finne oversikt over alle dine bevegelser, og Belty gir deg også beskjed om livvidden har økt siden du gjorde den første innstillingen. Da er det på tide med mosjon.

Det eneste vi har gjort er å plassert en lydsensor og en wifi-sender i et standard 9 volts batteri, slike som brukes i røykvarslere over hele verden

Belty lanseres første kvartal, men prisen er enda ikke fastsatt.

Strøm rundt livet

På messen var det ladere, ladekabler og batteribanker i de fleste varianter. Alle skulle hjelpe oss slik at vi ikke ble strømløse på telefon eller nettbrett. De unge amerikanske guttene som sto bak selskapet Oxx var lei av alltid å måtte ha med ekstra batteri eller lader. Løsningen ble da et batteribelte. De hadde plassert et fleksibelt batteri inn i et lærbelte. Dette hadde nok strøm til å lade en smarttelefon to ganger. Batteribeltet fantes i to utgaver, en med micro-USB og en for Apple-produkter.

Smartbatteri til røykvarsler

Et annet eksempel på at smartteknologi kan gjøre hverdagen enklere, er batteriet fra Roost. 

– Det eneste vi har gjort er å plassert en lydsensor og en wifi-sender i et standard 9 volts batteri, slike som brukes i røykvarslere over hele verden, sier Roel Peeters, direktør og grunnlegger av Roost.

Han forteller at lydsensoren detekterer røykvarsleralarmen, og wifi-senderen sender beskjed til smarttelefonen at det er en brannalarm. Man vil dermed få alarmen og eventuelt deaktivere alarmen via mobiltelefonen. Batteriet sender automatisk beskjed når det er nær utladet og må byttes. Batteriet lanseres til sommeren, og produksjonen skal foregå i Kina.

– Dette er like enkelt som det er genialt, alt du trenger er et nettverk, en smarttelefon og en røykvarsler, sier Peeters.

Powered by Labrador CMS