I tillegg til sine egne sporingsbrikker, gjør Tile nå teknologien tilgjengelig i bærbare datamaskiner gjennom et samarbeid med Intel. Foto: Tile

TILE INN HOS INTEL

Tile har inngått et samarbeid med Intel. Potensialet de neste fem årene er at nesten 30 milliarder enheter blir sporbare gjennom Tiles letedugnad.

Publisert

I en pressemelding heter det at samarbeid med selskap som Qualcomm, Dialog Semiconductor, Silicon Labs, Toshiba og nå Intel, gir Tile et potensiale de neste fem årene til å integrere sin sporingsteknologi i nesten 30 milliarder enheter på brikkenivå med BLE (Bluetooth Low Energy).

Partnerskapet med Intel bygger på Tiles samarbeid med HP, som resulterte i den første Tile-aktiverte bærbare datamaskinen, HP Elite Dragonfly.

Samarbeidet med Intel gjør Tiles sporingsteknologi tilgjengelig i bærbare datamaskiner fra en rekke PC-produsenter som bruker Intels brikkesett.

Letedugnad

Tile ventes å være tilgjengelig i Intels brikkesett senere i år, og vil gjøre enhetene søkbare også når de er i hvilemodus.

Samarbeidet med Intel betyr at vi er klare til å hjelpe PC-brukere til å holde rede på enhetene sine når de er på farten

I tillegg til sine egne brikkesett, som kan henges eller klebes til ulike enheter, har Tile tidligere inngått samarbeid med hodetelefonprodusenter som Sennheiser og Skullcandy. Disse har sporingsteknologien integrert i blåtannbrikkene, som er søkbare i Tiles app. Hvis enheten er utenfor brukerens egen blåtannrekkevidde, kan den fanges opp av andre Tile-brukere som har appen. Er en enhet meldt savnet i appen, vil andre brukere automatisk og anonymt delta i letedugnaden. Salgsdirektør Peter Groom i Tile EMEA har tidligere sagt til fagbladet Elektronikkbransjen at 90 prosent av de som melder en enhet savnet, får den tilbake på denne måten.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2020, som ble distribuert 22. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS