ENKLERE ARBEIDS- OG HVERDAG

– Metro-grensesnittet er det visuelle tegnet på Microsofts integrasjon mellom de ulike enhetene man bruker hjemme og på arbeid.

Publisert Sist oppdatert

Det sier PR-sjef Christine Korme i Microsoft Norge. Hun mener integrasjon er stikkordet for Microsofts store utstilling i messehallene på CES.

– Brukerne skal ha tilgang til alt de har på datamaskinen eller mobiltelefonen, hvor hen de måtte befinne seg. Metro-grensesnittet kom først på telefonen, så på Windows 8 og Kinect. Dette gjør at man vil kjenne seg igjen, uansett hvilken enhet man bruker, sier Korme.

Ole Tom Seierstad, rådgiver hos Microsoft, sier skybaserte tjenester er en viktig del av dette.

Vi har dermed en felles plattform for programvare og tjenester

– Sky Drive er vår lagring i skyen. Live Mesh gjør det mulig å synkronisere innhold mellom de ulike enhetene. Med Xbox Live kan man blant mye annet spille på nett, her er tjenestene avhengig av hvilke land du befinner det i. I Norge er det inntil videre bare snakk om filmleie, sier han.

Forbrukerne er vinnerne

– Dette er tjenester aktører i andre deler av bransjen også tilbyr. Hvem vinner konkurransen om kundene?

– De store vinnerne er nettopp forbrukerne. Aldri har de hatt tilgang til så mange tjenester som gjør både arbeids- og hverdagen deres lettere, sier Korme.

– Men hva er Microsofts sterkeste kort?

– At vi er på flere plattformer. Vi er på mobiltelefonene. På nettbrettene, riktignok ikke like populære som Ipad ennå, men Windows 8 vil nok endre litt på det. Vi er på bærbare og stasjonære PCer. Vi har Xbox, og TV-integrasjon gjennom Media Room i egne bokser. Vi har dermed en felles plattform for programvare og tjenester. Vi har også det samme oppsettet mot bedrifter. Dette gjør det enklere å bruke tjenestene både på arbeid og fritid, sier Seierstad.

Xbox som mottaker

– Mange av TV-leverandørene tilbyr lignende tjenester. Hva gjør Microsoft på TV-siden?

– Xbox spiller en viktig rolle som en mottaker til å distribuere innhold til TVen. Media Room er en plattform vi selger til operatørene. Tjenestene våre ligger med andre ord utenfor selve TV-skjermen, sier Seierstad.

– Det er snakket og skrevet mye om mediasentrene som skulle koples til TVen. De er blitt borte?

– Mediasenteret ligger fortsatt med i Windows 7 og vil nok bli med videre, men Xbox har overtatt mye av denne rollen, sier Seierstad.

– Vi ser hvert år på CES nyheter fra Microsoft, som det tar lang tid før kommer til Norge. Er dette et problem for dere?

– Vi vil gjerne gi de norske forbrukerne tilgang til alt så snart det er lansert her i USA. De forstår nok at det kan ta tid å utvikle lokale versjoner, og vi er ikke de eneste som ruller ut nye produkter og tjenester puljevis i ulike deler av verden, sier Korme.

Bedre Bing

Hun nevner Bing som et eksempel.

– Bing i USA viser virkelig hva dette søkeverktøyet er godt for, men vi vet dessverre ikke når en fullverdig versjon blir tilgjengelig i Norge, sier hun.

– Windows Phone har fått mye skryt, men kom dere tidsnok med det nye mobile operativsystemet?

– Jeg mener vi kom akkurat til rett tid. Nå har vi passert 50.000 applikasjoner i Market Place og legger daglig til 300 på verdensbasis. Det kommer mange i Norge, vi har fått god respons fra utviklerne, sier Korme.

– Apples Ios og Googles Android var også nye på et tidspunkt. Brukerne bytter ut teknologi hele tiden, og har du et godt produkt kommer du aldri for sent, sier Seierstad.

– Hva er den største utfordringen for Microsoft når det gjelder Windows Phone?

– Støtte fra operatørene, detaljhandelen og utviklerne, og vi arbeider på alle disse tre områdene. De som tar i bruk Windows Phone er veldig fornøyd, og det sprer seg. Når en aktør som Nokia, som er flinke til å få ut produktene, kommer med Windows, vil det dra med seg de andre som HTC, LG og Samsung, sier Seierstad.

Mer enn en service pack

– Det sies at Windows 7 var en service pack. Hva blir Windows 8 i forhold?

– Windows 8 gir en ny type dynamikk rundt programvare, der det blir enkelt å laste ned programmer via Windows Store. Samtidig vil vi beholde kompatibiliteten bakover, det er viktig med over 600 millioner brukere, sier han.

– Dere har nevnt både Market Place og Windows Store, er det lurt å ha to ulike butikker?

– Foreløpig er det slik, det er alt vi kan si i dag, sier Korme.

Seierstad supplerer:

– Det er ikke alltid du kan kjøre en mobilapplikasjon på datamaskinen, så det kan være greit å vite hva du laster ned til hvilken bruk. Live-ID vil uansett ligge i bunnen, med ett brukernavn.

Powered by Labrador CMS