DET BESTE FOR
EN RIMELIG PENGE

Xiaomi T12 Pro koster 8.500 kroner, og har et minne på 256+12 GB. Foto: Xiaomi

Xiaomi lanserer flaggskipmobilene 12T og 12T Pro, samt en rekke smarthjemprodukter. – Vi ønsker å tilby det beste for en rimelig penge.

Publisert Sist oppdatert

T-modellene som kommer på høsten spiller en viktig rolle for oss

Det sier Pekko Honkasalo, finsk salgssjef i Xiaomi, når vi møter ham under et globalt lanseringsarrangement i München den 4. oktober. Her er Xiaomi 12T Pro den store stjernen, med 200 MP kamera og en prislapp på 8.500 kroner. Den har følge av 12T, som koster 6.000 kroner. I tillegg viser Xiaomi nettbrettet Redmi, aktivitetsarmbånd for stilbevisste, flere smarthjemprodukter, samt TVer med Quantum Dot-teknologi. Sistnevnte kommer foreløpig ikke for salg i Norge.

«Mega» var slagordet på Xiaomis lansering i München. Pekko Honkasalo, finsk salgssjef, viser 12T Pro, med 200 MP kamera. Pris: 8.500,- Foto: Stian Sønsteng

– T-modellene som kommer på høsten spiller en viktig rolle for oss. Her tilfører vi nye teknologier og funksjoner til vårens modeller. I vår lanserte vi 12-serien, nå kommer 12T, og i toppmodellen 12T Pro har vi for første gang et kamera med 200MP, mens vi i fjor kom med 120 watts lading, sier Honkasalo.

Xiaomi har samlet verdenspressen i BMW Welt-hallen. Reise og opphold for fagbladet Elektronikkbransjen er betalt av Xiaomi.

Xiaomi T12 koster 6.000 kroner, og har et minne på 128+8 GB. Foto: Xiaomi

Milepæl for Xiaomi

– Dette er en ny milepæl for Xiaomi. T-serien handler om å bringe den ledende teknologien til markedet, og 200MP er et viktig steg for mobilfotografering. Med 12T Pro gir vi kompromissløs bildekvalitet, som åpner for mange kreative muligheter, nøyaktig fokus og gode nattebilder. Den nye megasensoren er større enn på de fleste flaggskipmodeller der ute, og gjør alle øyeblikk mega, sier Abi Go fra scenen.

Hun er global markedssjef i Xiaomi International, og leder arrangementet.

«Mega» er altså Xiaomis slagord for lanseringen, og også 12T-modellen kan skilte med et hovedkamera på 108MP, med en 1/1,67 tommers sensor og lysstyrke f/1,7. T12 Pros 200 MP-vidvinkel har en sensor på 1/1,22 tommer, med 2x zoom i sensoren, og en lysstyrke på f/1,69.

De tre øvrige kameraene på 12T og 12T Pro er like: en 8MP ultravidvinkel (f/2,2), et 2MP makrokamera (f/2,4), et 20 MP frontkamera (f/2,24).

De to modellene har den samme AI-funksjonen som skal gi raskt fokus og skarpe bilder også i utfordrende situasjoner. 12T Pro har ProCut, som skal gi avanserte muligheter til å redigere og beskjære innhold uten å bruke ekstern maskin- eller programvare. Xiaomi 12T Pro støtter 8K-video i fullskala oppløsning, for å lage video på samme nivå.

Snapdragon og MediaTek

Den nye megasensoren er større enn på de fleste flaggskipmodeller der ute

Xiaomi 12T Pro har den kraftigste Snapdragon-brikken (8+ Gen1), med en 4nm TSMC-produksjonsprosess, som skal øke CPU-ytelsen med 16,7 prosent og GPU-ytelsen med 11 prosent sammenlignet med Snapdragon 8 Gen1, og dessuten være betydelig strømsparende.

Xiaomi 12T bygger på MediaTeks brikke Dimensity 8100-Ultra, oppgradert med en ny GPU-struktur som skal forbedre ytelse og strømforbruk.

Xiaomis nye helt trådløse ørepropper kommer i to utgaver; Redmi Buds 4 og 4 Pro. Foto: Stian Sønsteng

Ifølge Xiaomi er batteritid og ladehastighet et viktig salgsargument. Begge modellene har 5000mAh-batterier som skal gi 13,5 timer konstant skjermtid, og med den medfølgende 120W hyperladeren fylles dette på 19 minutter. Funksjonen AdaptiveCharge skal huske laderutinene fra dag til dag, og optimere batterilevetiden.

Begge modellene har 6,67 tommer CrystalRes Amoled 20:9-skjermer, med 2712x1220-oppløsning og over 68 milliarder farger. Funksjonen AdaptiveSync skal redusere strømforbruket, ved en dynamisk endring av oppdateringsfrekvensen som går opp til 120Hz, mens Adaptive Reading minimerer belastningen på øynene ved å redusere mengden blått lys basert på omgivelsene. Begge har HDR10+, mens 12T Pro i tillegg blant annet har Dolby Vision og adaptiv HDR.

Størrelsen på telefonene er den samme; 163,1x75,9x8,6 mm, og begge har Corning Gorilla-glass 5. Vekten er 205 og 202 gram, kantene er buet, og mobilene kommer i fargene sort, blå og sølv.

Med Xiaomi Trueclean W10 Ultra Wet Dry Vacuum fjerner ketsjupen man måtte søle på gulvet. Foto: Stian Sønsteng

Robot Vacuum X10+

Rengjøringsroboten Robot Vacuum X10+ har en basestasjon som tømmer støvsugeren, rengjøre moppeputer, etterfyller vann, holder moppeklutene fuktige før bruk, og tørker dem når maskinen ikke er i bruk. Foto: Xiaomi

Ved lanseringsarrangementet i München viste Xiaomi også en rekke smarthjem-produkter. Robotstøvsugeren X10+ har en basestasjon som automatisk tømmer støvsugeren, rengjøre moppeputer, etterfyller vanntanken, holder moppeklutene fuktig før bruk, og tørker dem for å unngå lukt når maskinen ikke er i bruk.

Xiaomi Robot Vacuum X10+ skal takle alle typer gulvoverflater, for eksempel ved at moppen løfter seg når ultralydsensoren registrerer tepper. Sugekraften er på 4000Pa, og de roterende moppeputene fungerer med trykkluft for å fjerne de vanskeligste flekkene. Modellen er snart i handelen, og har en estimert utsalgspris på 900 euro.

Trueclean W10 Wet Dry

Xiaomi går også inn i markedet for stavstøvsugere som også vasker og skrubber gulvet, med en roterende børste. Xiaomi Trueclean W10 Wet Dry Vacuum-serien består av to modeller, Ultra og Pro, som begge har et smart deteksjonssystem som skal identifisere ulike typer smuss og justerer sugestyrken deretter.

Designet skal være spesielt egnet for trange rom, der det kan være vanskelig å komme til, men rullebørsten som skal være flokefri kan også dekke større rom. Et 90-graders justerbart håndtak skal gjøre at man kommer til under møblene.

Ultra-modellen har en høytemperaturmodus, som går opp til 75 varmegrader, noe som skal tilsvare industriell rengjøring. Den har også en basestasjon som tømmer støv og spillvann, etterfyller rent vann, og tørker børsten. Estimert pris er 600 euro, og salgsstart blir rundt årsskiftet.

Smart Pet Water Fountain

Xiaomi Smart Pet Water Fountain skal gjøre det mer fristende for kjæledyret å drikke vann. Pris: 1.000 kroner. Foto: Stian Sønsteng

Xiaomi har en rekke kjæledyrprodukter tilknyttet sitt Xiaomi Home økosystem, som leker, treningsutstyr og sovekurver. De første av disse produktene på det norske markedet er en automatisk matskål og en drikkefontene.

Med Xiaomi Smart Pet Water Fountain skal det være mer fristende for kjæledyret å drikke vann, takket være en dyse som gir rennende vann og roterer for å øke oksygenmetningen. Vanntanken rommer to liter, noe som skal tilsvare 4-7 dagers behov for en fullvoksen katt. Via Xiaomi Home-appen kan man overvåke status, når filtrene trenger å renses, og man kan velge mellom kontinuerlig drift og en innstilling med ti minutter på og 50 minutter av. Vannet filtreres gjennom fire forskjellige lag, for å maksimere renheten, og vinkelen på 7 grader på fontenen skal gjøre at dyret kan drikke uten å belaste hals og nakke. Pris: 1.000 kroner.

Xiaomi Smart Pet Food Feeder porsjonerer inntil ti måltider i døgnet, hver kan ha ulik fôrmengde i 30 trinn fra 5 til 150 gram. Pris: 1.400,- Foto: Stian Sønsteng

Smart Pet Food Feeder

Xiaomi Smart Pet Food Feeder har en lukket beholder på 3,6 liter med plass til rundt 1,8 kilo tørrfôr, som skal holde i opptil 20 dager for en liten katt eller hund. Fôringsautomaten koples til strømnettet, og får reservestrøm via AA-batterier. Via wifi kan den styres via Xiaomi Home-appen, og den kan i løpet av døgnet til nøyaktige klokkeslett levere fôr fra én til ti ganger. Hver gang kan man velge mellom 30 ulike fôrmengder, fra 5 til 150 gram, og riktig mengde leveres via et motorisert munnstykke. Beholderen er forseglet med tre lag for å holde fôret ferskt, og via appen får man beskjed når den skal etterfylles. Alle deler som kommer i kontakt med fôret er ifølge Xiaomi testet og sertifisert for mathåndtering. Prisen er 1.400 kroner.

Xiaomis nettbrett Redmi Pad. Foto: Xiaomi

Redmi Pad

Xiaomis nettbrett Redmi Pad på 10,61 tommer har av TÜV Rheinland fått sertifiseringen SGS Low Visual Fatigue, for redusert blått lys. Skjermen har en oppdateringsfrekvens på 90 Hz, og Redmi Pad er ifølge Xiaomi behagelig for øynene selv ved bruk i lengre perioder. Batteriet er på 8000mAh, og er hurtigladet med 18 watt. Ultravidvinkelkameraet er på 8MP, spesielt egnet for å få mange mennesker inn i en gruppesamtale. Estimert pris er 280 euro.

Aktivitetsarmbåndet Smart Band 7 Pro har 1,64-tommers Amoled-skjerm og 12 døgns batteritid. Foto: Xiaomi

Smart Band 7

Pro Xiaomi Smart Band 7 Pro er et aktivitetsarmbånd med en 1,64-tommers rektangulær Amoled-skjerm. Den større skjermen skal bedre brukeropplevelsen, på arbeid og trening. De 110 ulike treningsmodusene inkluderer nye treningsformer. Nytt for modellen er et innebygd GNSS-system, som nøyaktigere og raskere skal gi posisjonering på for eksempel løpeturen. Batteriet varer i opptil tolv dager, og man kan velge blant over 150 urskiver, to forskjellige farger på rammen og åtte ulike reimer. Estimert pris er 100 euro.

Abi Go, global markedssjef i Xiaomi International, ledet lanseringsarrangementet i BMW Welt-hallen i München. Foto: Stian Sønsteng

Mix Fold 2

Xiaomi har også lansert foldetelefonen Mix Fold 2, som foreløpig ikke er i salg i Norden. Den har både en heldekkende 6,56 tommers Amoled-skjerm på utsiden, med Corning Gorilla Victus-glass, og en 8,02-tommers fleksibel oled-skjerm på innsiden når den foldes ut. Begge skjermene har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz, og 1000 nits lysstyrke. Foldet ut er den 5,4 mm tynn, brettet sammen 11,2 mm, og vekten er 262 gram. Batteriet på 4.500 mAh har 67 watt turbolading, og prosessoren er en Snapdragon 8+ Gen 1. På kamerasiden har Xiaomi her samarbeidet med Leica, og systemet består av et hovedkamera på 50MP samt en 12MP ultravidvinkel. Prisen ligger på rundt 15.000 kroner.

Foldetelefonen Mix Fold 2, som foreløpig ikke er i salg i Norden, har både en heldekkende 6,56 tommers Amoled-skjerm på utsiden og en 8,02-tommers fleksibel oled-skjerm på innsiden. Foto: Xiaomi


Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2022, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS