Videoplanken Jabra PanaCast 50 har tre kamera, åtte mikrofoner og fire høyttalere. Foto: Jabra

JABRA VIL GJENOPPFINNE MØTEROMMET

Jabras PanaCast-produkter gjenoppfinner møterommet og hybridarbeid ved hjelp av video utviklet for moderne samarbeid, heter det fra danskene.

Publisert Sist oppdatert

Jabra er ikke snaue når de presenterer PanaCast 50 og PanaCast 20, og slår fast at de setter «ny videostandard for den nye normalen».

PanCast 50 er det Jabra kaller en intelligent videoplanke, mens PanaCast 20 er et innovativt og intelligent personlig kamera.

– Hybridarbeid er den nye normalen. Vi samarbeider mer enn før og det skjer både hjemmefra, fra kafeen og kontoret. Siden begynnelsen av pandemien har det vært betydelig økt videobruk. Før pandemien brukte 66 prosent av kontoransatte enten et frittstående webkamera eller kamera innebygd i PCen, mens tallet har nå økt til 86 prosent. Jabra PanaCast-serien er utviklet for å hjelpe virksomheter å navigere i den hybride måten å jobbe på, heter det i en pressemelding.

Med PanaCast 50 skal man slippe å velge mellom høykvalitetslyd eller HD-video når det gjelder løsninger til kontoret, og det er ifølge Jabra bare å plugge i enheten for å få markedets beste video- og lydopplevelse.

Jabra PanaCast 50 kom i handelen i juni i sort og grått, til 11.300 kroner eks. mva. Foto: Jabra

– PanaCast 50 fungerer som møteleder og tilpasser videostrømmen basert på det som skjer. Virtual Director-funksjonen bruker både AI-basert video- og lydstrømming samt Jabras egne AI-algoritmer for automatisk justering av videovisningen basert på hvor i møterommet aktiviteten foregår. PanaCast 50 identifiserer den som snakker og følger dialogen, noe som gir en naturlig og dynamisk møteopplevelse, står det å lese.

3x13 MP

Videoplanken har tre 13-megapikselkameraer fastmontert på rekke, og skal gi 180-graders synsfelt i panoramisk 4K. En skarp og patentert HD-video med flettingsteknologi som bruker avanserte algoritmer skal gi nøyaktig strømming i sanntid med svært lav latenstid. Jabra PanaCast 50 har ni Edge-prosessorer, inkludert to Edge AI-prosessorer, spesielt utviklet for lyd og video. Systemarkitekturen gjør at lyd, video og data integreres i sanntid.

Jabra PanaCast 20 er et personlig videokamera med 4K og HDR. Foto: Jabra

PanaCast 50 kan levere to videostrømmer samtidig, for eksempel møtedeltakerne i den ene og et spesifikt sted i rommet i den andre. De to videostrømmene har også en innebygd funksjon for deling av tavleinnhold, der PanaCast 50 skal registrere, forbedre og strømme tavleinnholdet direkte slik at møtedeltakerne eller studentene kan se innholdet og delta i dialogen samtidig som de vises i videostrømmen.

PeopleCount-funksjonen registrerer antall personer i møterommet, og gir anonym metadata i sanntid.

En naturlig og dynamisk møteopplevelse

På lydsiden har PanaCast 50 åtte bjelkeformede mikrofoner med stemmeidentifisering som støttes av intelligente algoritmer for støyfjerning. Fire kraftige Jabra-utviklede høyttalere, to 50 mm basshøyttalere og to 20 mm diskanter, er plassert i stereooppsett uten vibrasjon.

Jabra PanaCast 50 kom i handelen i juni til 11.300 kroner eks. mva.

PanaCast 20

Lillesøsteren PanaCast 20 skal gi best mulig sikkerhet i lommeformat, uansett hvor man jobber. Det personlige kameraet har kunstig intelligens via Edge-prosessering og data genereres direkte på enheten, uten at data sendes ut i skyen eller at det er behov for ytterligere programvare, står det i pressemeldingen.

Jabra PanaCast 20 kom i handelen i august, til 2.800 kroner eks. mva.

At alle data behandles på selve enheten skal redusere risikoen for sikkerhetsbrudd vesentlig, og maksimere hastighet, presisjon og opplevelse generelt. Et innebygd linsedeksel skal sikre privatliv og forebygge at kameraet utilsiktet er slått på.

PanaCast 20 har 4K Video med HDR og personalisert Intelligent Zoom, som alltid skal gi riktig fokus på brukeren uavhengig av omgivelsene. Med automatisk lyskorreksjon skal videostrømmen optimaliseres uansett tid på døgnet eller situasjon.

Jabra PanaCast 20 kom i handelen i august, til 2.800 kroner eks. mva.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2021, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS