4SOUND TRAFIKKRØMMER FRA KONGENS GATE

Kjedesjef Magne Iversen i 4Sound sier trafikksituasjonen gjør det vanskelig å drive butikk i Oslo sentrum. Foto: Stian Sønsteng

– 4Sound slår sammen tre Oslo-butikker til to, og det er ingen hemmelighet at trafikksituasjonen i sentrum er en medvirkende årsak.

Publisert Sist oppdatert

Det sier kjedesjef Magne Iversen i 4Sound, når vi møter ham i musikkbutikken i Kongens gate i Oslo.

– Vi starter i oktober med å flytte fagpersonene og to avdelinger fra butikken i Kongens gate. Piano flyttes til butikken vår på Alnabru, mens gitarer går til Schous Plass. Fra 1. november blir det flyttesalg her i Kongens gate, og den 15. desember stenger vi butikken for godt, sier Iversen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Butikken i Kongens gate åpnet i 2013, og har 400 kvadratmeter salgsflate, mens Schous Plass er på 1.000 og Alnabru 800 kvadratmeter.

 

Drar med fagkunnskapen

Det er blitt stadig vanskeligere å komme seg frem med bil til Kongens gate

– Det er blitt stadig vanskeligere å komme seg frem med bil til Kongens gate, og det er bare lov å sette bilen utenfor butikken i ti minutter for å losse varer eller hente det man har kjøpt. Selv om 4Sound Kongens gate har gode resultater, har vi valgt å flytte avdelinger og personale til våre to andre butikker i Oslo-området, der det er lettere å komme til med bil, og vi har egne parkeringsplasser, sier Iversen.

Han sier en helhetsvurdering ligger bak endringen.

– Det er generelt tøffere i varehandelen, også i musikkbransjen. Derfor har vi funnet ut at vi satser videre på Alnabru og Schous Plass, og vi drar dessuten med oss fagkunnskapen videre fra Kongens gate, sier Iversen.

Per Arne Bertheussen ved 4Sound Kongens gate er størst på piano i kjeden. Foto: Stian Sønsteng

– Du unngår å si at dere legger ned butikken i Kongens gate?

– Vi ser det slik at vi slår sammen tre butikker til to, siden de har hatt ulikt sortiment og vi og tar med oss viktige fagpersoner videre, sier Iversen.

I Kongens gate er det tre fast ansatte, samt sju butikkmedarbeidere på timebasis. Butikksjef Per Arne Bertheussen blir med videre til Alnabru, sammen med pianoavdelingen.

 

Størst på piano

– Vi er den minste butikken i kjeden, men er størst på piano. Vi forstår at kjeden nå går over til to butikker, selv om vi her i Kongens gate har klart oss veldig bra. Det er helt allright, sier Bertheussen.

– Hvordan har trafikksituasjonen endret seg fra dere åpnet i 2013 til i dag?

Taylor og Martin har vært de viktigste gitarmerkene ved 4Sound Kongens gate, samt nylonstrengere fra hele verden. Foto: Stian Sønsteng
Ved gitaravdelingen i 4Sound Kongens gate kan elgitarer, basser og forsterkere prøves. Foto: Stian Sønsteng
Inngangspartiet ved 4Sound Kongens gate. Foto: Stian Sønsteng
Produkter fra Nord og Yamaha ved 4Sound Kongens gate. Foto: Stian Sønsteng
Strenger og tilbehør ved 4Sound Kongens gate. Foto: Stian Sønsteng
Mira Romstad (t. v.) og Terje Ringlund i kassa ved 4Sound Kongens gate. Foto: Stian Sønsteng
4Sounds butikk i Kongens gate 14 i Oslo er snart historie. Foto: Stian Sønsteng
Sjakkbrettet ved 4Sound Kongens gate er til å spille på. Foto: Stian Sønsteng
Morten Eggen med en Fender Player Jazz Bass. Pris: 10.700,- Foto: Stian Sønsteng

– Det har i lange perioder vært mye graving. De seneste årene er det blitt mindre biltrafikk i Oslo sentrum, og selv om mange tror det nærmest er umulig å komme hit med bil, er det fullt mulig, hvis du vet hvor du skal kjøre. Det er trist at det her i kvadraturen nesten kun er igjen spisesteder, og steder som selger alkohol eller dyre håndvesker, sier Bertheussen.

Ved 4Sound Kongens gate selger de ifølge butikksjefen mye dyrere produkter.

– Årsaken til dette, er at vi har dem utstilt. Dessuten er vi nok flinke til å gi kundene gode anbefalinger, slik at de kjøper det som faktisk passer dem. Hvis noen skal ha et piano, er vi ikke merkeavhengige, men kvalitetsavhengige. Det er mye smartere. Det er ikke slik at det jeg selv spiller på, er det kunden skal ha. Slik er det også for Vegar og gitarene, der han er i en helt egen klasse, sier Bertheussen.

 

Heksegryte med gitarer

Vegar heter Haraldset til etternavn, Han er gitaransvarlig i Kongens gate, og den som selger flest akustiske gitarer i kjeden. Nå ser han frem til å ta med sortimentet sitt til 4Sound Schous Plass.

Vegar Haraldset med en nylonstrenger bygd av Kristian Heim. Pris: 120.000,- Foto: Stian Sønsteng

– Det blir gøy. Da får vi definitivt et av de råeste utvalgene i Norge, der vi blir flere kolleger som tenker litt ulikt, og blander det sammen til en god heksegryte, sier Haraldset til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Vi har utvalget og kunnskapen, og skaper god stemning for kundene. De viktigste merkene her i Kongens gate er Taylor og Martin, og kundene er alt fra unge nybegynnere til drevne voksne, amatører og proffer. Vi forsøker å få alle nye kunder til å bli faste, selger lite brukt, men det er kanskje noe vi kan satse på, sier Haraldset.

Han trekker frem en nylonstrenger til 120.000 kroner, bygd av Kristian Heim fra Asker.

Vi blir flere kolleger som tenker litt ulikt, og blander det sammen til en god heksegryte

– Kristian er selv gitarist, og begynte å bygge gitarer fordi han savnet egenskaper som ikke fantes på markedet. Hadde denne gitaren vært laget av en kjent og spansk gitarbygger, ville den fort kostet det dobbelte. Du skal lete lenge for å finne noen som kan konkurrere på pris i forhold til kvaliteten, sier Haraldset.

 

Eget sjakkbrett

Bertheussen sier 4Sound Kongens gate også er store på studioutstyr, og at de alltid har lagt vekt på at det skal være hyggelig å komme innom.

Siden 2015 har en sopran-ukulele fungert som dørklokke ved 4Sound Kongens gate. Foto: Stian Sønsteng

– Det er en veldig god idé at det er folk i butikken, for det er ikke så morsomt å komme inn i et tomt lokale. Derfor har vi et eget sjakkbrett, og når noen kommer innom bare for å spille er de velkomne til det. Vi har også en god sofa der kundene kan slå seg ned, og en egen datamaskin der kundene kan søke opp produktene de er på jakt etter, og gjerne sammenligne prisene med konkurrentene våre på nett, sier Bertheussen.

Når kundene kommer inn i butikken, blir de møtt av lyden fra en sopran-ukulele.

– Denne satte en oppfinnsom kollega opp i 2015, og den fungerer som dørklokke med en pappskive montert på toppen av døren som drar over strengene som et plekter. Stadig vekk hender det av våre faste kunder stemmer ukulelen i en ny akkord, og den er mye fotografert, spesielt av turister som kommer innom, sier Bertheussen.

Powered by Labrador CMS