Cathrine Grundtvig fra Advokatfirmaet Ræder holder kurset, mens kollega Eva Dirdal styrer teknikken. Foto: Jan Røsholm

KURSER BRANSJEN PÅ NETT

– Selv når samfunnet går tilbake til normalen, ser mange fordelen med korte og effektive nettkurs, sier Jan Røsholm i bransjeforeningen.

Publisert

Han er administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen, som i det senere har arrangert en rekke nettkurs for sine medlemmer. Sist ut var et kurs i markedsføringsrett, i samarbeid med Advokatfirmaet Ræder.

Kurset gikk av stabelen den 16. mars, med advokat Cathrine Grundtvig som foredragsholder.

Advokat Cathrine Grundtvig foran bakgrunnsveggen i møterommet som er omgjort til TV-studio. Foto: Jan Røsholm

Hun har mer enn 20 års erfaring innen markedsføringsrett, og har ført flere saker for Markedsrådet. Tema som ble gjennomgått var blant annet krav til markedsføring mot forbruker, digital markedsføring og konsekvenser med brudd på regelverket. Deltakerne hadde mulighet til å stille spørsmål via en chat-funksjon underveis i møtet.

Tilpasset åpningstiden

Klart det er enklere å bare logge seg på et nettkurs en tidlig morgen

– Et viktig punkt i kurset var merking, spesielt i digital markedsføring. Det ble gitt flere eksempler på blogginnlegg med skjult reklame, hvor det ikke var opplyst at forfatter hadde fått kompensasjon for innlegget. Det skal komme klart frem at innholdet er annonsørinnhold. Ved brudd vil det kunne gis store bøter i hundretusen kroners klassen, sier Røsholm.

– Nettkursene avholdes som morgenmøter, ofte med oppstart klokken åtte. Da er de ferdige før de fleste butikker åpner, samt at teknikere hos verkstedene kan starte med å kjøre serviceoppdrag, sier Røsholm.

Administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen. Foto: Stian Sønsteng

På kurset i markedsføringsrett var det 45 deltakende direkte, samt at noen så sendingen i etterkant.

– Advokatfirmaet Ræder har et godt utstyrt møterom for digitale kurs, og da vil opptaket være tilgjengelig i en ukes tid etter sending. Slik er det vanligvis ikke med vanlige digitale møter, sier Røsholm.

Ønsket av medlemmene

Bransjeorganisasjonen har etter ønske fra medlemmene fortsatt å arrangere nettkurs, selv etter at samfunnet igjen er åpnet opp for fysiske møter.

– Klart det er enklere å bare logge seg på et nettkurs en tidlig morgen, enn å reise et sted for å delta på et fysisk kurs, sier Røsholm.

Av kurs som skal gjennomføres i nærmeste fremtid er ett innen nye pensjonsregler, og ett hvor Miljøverndirektoratet informerer om hvordan de gjennomfører tilsyn med butikker vedrørende EE-avfall.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2022, som ble distribuert 19. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Rutiner rundt internkontroll og dokumentasjon er to viktige stikkord ved et eventuelt tilsyn, og også her vil vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Ræder bidra, sier Røsholm.

Powered by Labrador CMS