APPLIA DANMARK FAVNER BREDERE

Administrerende direktør Henrik Egede i Applia Danmark. Foto: Stian Sønsteng

Den danske bransjeforeningen Applia Danmark ønsker å favne bredere, og etablerer i den forbindelse tre nye nettverk.

Publisert

– Det er hyggelig at flere vil bruke oss, og ønsket er at hvitevarer og forbrukerelektronikk skal samles under samme tak, slik som i Norge og enkelte andre europeiske land. Vi har i mange år vært litt halvgående når det gjelder å representere hele bransjen, men blant annet forbrukerlovgivning, miljø og reparasjon gjør det logisk å utvide virksomheten, sier administrerende direktør Henrik Egede i Applia Danmark.

Som Stiftelsen Elektronikkbransjen er Applia Danmark med i sammenslutningen for nordiske bransjeforeninger (NACEA, Nordic Alliance of Consumer Electronics Associations), og de har i 60 år ivaretatt interessene til leverandører av hvitevarer og småelektriske produkter, tidligere under navnet FEHA (Foreningen af Fabrikanter og Importører af Elektriske Husholdningsapparater). I 2018 byttet foreningen navn til Applia Danmark, og de er medlemmer i den europeiske produsentorganisasjonen Applia Europe.

 

Deltakende aktører kan trekke veksler på noen av tjenestene vi tilbyr

Trekker veksler

– Dette er fortsatt i fokus, men på foreningens generalforsamling ble det besluttet å etablere nettverk, der deltakende aktører også kan trekke veksler på noen av tjenestene vi tilbyr, som politisk innflytelse, synlighet rundt produkter og tendenser, samt for dem som ønsker det; markedsdata, sier Egede.

De tre nettverkene retter seg mot leverandører av forbrukerelektronikk, leverandører til forretningskunder, samt aktører innen reparasjon og reservedeler.

– Inntil videre beholder Applia Danmark sine nåværende vedtekter og medlemsstruktur, sier Egede.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2024, som ble distribuert uke 25. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS