Gutta i Arveng Technologies på plass på CES- messen. Fra venstre Moina Tamuly, Magnus Arveng, Sondre Tagestad og Bernt Johan Damslora. Foto: Jan Røsholm

STYR MUSIKKEN MED HÅNDA

Studentbedriften Arveng Technologies lanserte i fjor en hanske for å styre droner. Nå kommer oppfølgeren som styrer musikk ved håndbevegelse.

Publisert

Hansken består av en rekke sensorer som reagerer på bevegelse, og sender signaler tilbake til det som skal styres. Hanske-teknologien er tenkt brukt innen marinteknologi for å styre robotarmer på undervannsdroner.

Startskudd på DNB Startskudd

Bransjebladet Elektronikkbransjen møtte også i fjor det norske firmaet Arveng Technologies på CES-messen, og omtalte hansken til å styre droner. I år var de igjen på plass, denne gangen med et videreutviklet produkt.

– Dronehansken er utviklet ytterligere, men vi har laget et parallelt produkt, nemlig en musikk-hanske, sier Magnus Arveng i Arveng Technologies.

Hansken til å styre droner er nå ute på markedet. Foto: Jan Røsholm.

DNB Startskudd er en nettside hvor oppstartsbedrifter kan få finansiert sine prosjekter gjennom folkefinansiering.

– Her solgte vi de 15 første dronehanskene, så nå er vi ordentlig i gang, sier han.

Brukes av DJ

Hansken gjør rett og slett lydbildet til noe du kan ta og føle på

Den nyutviklede musikkhansken fungerer slik at musikken endrer seg i forhold til hvordan brukeren beveger hånden. Den er utviklet for bruk av DJ’er.

– Ved å bevege hånden økes eller senkes tempo på musikken, man kan justere bass, volum eller aktivere ulike filtre, sier Arveng.

Hansken ble blant annet brukt på klubbkveld på Øya-festivalen i Oslo i sommer, og DJ William French er en av de som benytter seg av teknologien.

Musikkhansken består av en mengde sensorer og elektronikk. Foto: Jan Røsholm.

– Hansken gjør rett og slett lydbildet til noe du kan ta og føle på, sier Arveng.

Støttes av industrien

Hansken er utstyrt med en mengde sensorer. Mange av disse er utviklet av det norske selskapet Nordic Semiconductor. De har sponset tre ansatte fra Arveng Technologies med stipend.

– Tre av oss er utplassert hos de seks til åtte uker av gangen frem til sommeren for å jobbe videre med prosjektet vårt, sier han.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2019, som ble distribuert 10. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Oceaneering International er et annet stort selskap som har fattet interesse for hanske-teknologien til Arveng Technologies.

– Vi har en pilot sammen med dem, planen er å styre robotarmer påmontert undervannsdroner, sier Arveng.

Powered by Labrador CMS