AUDIO-TECHNICA
PÅ EGEN KJØL

Europasjef Robert Morgan-Males i Audio-Technica på IFA 2023 med Stream-Set-modellene. Foto: Stian Sønsteng

Audio-Technica etablerer seg med et eget selskap i Norden, i et fellesforetak sammen med Bergsala-gruppen.

Publisert

– Vi er glade for å styrke vår tilstedeværelse i Nord-Europa, til land som er kjent for sin verdsettelse av høykvalitetslyd, design og analoge lytteopplevelser, sier administrerende direktør Robert Morgan-Males i Audio-Technica Europe, i en pressemelding.

– Denne ekspansjonen tillater oss ikke bare å gå inn på nye markeder, men gjør det også mulig å gi våre nordeuropeiske kunder direkte tilgang til vårt brede utvalg av høykvalitets lydløsninger, sier Morgan-Males.

I Norden har merket i en årrekke vært frontet av Mats Cederholm, som blir administrerende direktør og salgssjef for Audio-Technica Nordic AB.

– Vi ser frem til dette nye partnerskapet, etter mange år med vellykket samarbeid. Våre relasjoner med Audio-Technica startet i 2010, har vært preget av en felles lidenskap for å levere høykvalitets lydopplevelser, og vi er glade for å sammen utvide og forme fremtiden for Audio-Technica i Nord-Europa, sier Mats Cederholm i pressemeldingen.

 

Marios gata 23

Han har tidligere representert Audio-Technica i Norden gjennom Bergsala og senere Nordic Game Supply. Nå har Bergsala-gruppen sammen med Audio-Technica Ltd. i stedet opprettet fellesforetaket Audio-Technica Nordic AB.

Vi er glade for å sammen utvide og forme fremtiden for Audio-Technica i Nord-Europa

Bergsala-gruppen eies av Owe Bergsten, og distribuerer Nintendo i Norden og Baltikum. Audio-Technica Nordic AB er samlokalisert med Bergsala i Marios gata 23 i Kungsbacka, en halvtime sør for Göteborg.

Ifølge pressemeldingen viser Audio-Technica gjennom dette strategiske trekket sitt engasjement for å levere eksepsjonelle lydopplevelser til et enda bredere europeisk publikum.

Administrerende direktør Mats Cederholm i Audio-Technica Nordic AB, på PowerUp 2023. Foto: Stian Sønsteng

 

Etablert i 1962

– Med integrasjonen i Audio-Technicas virksomhet i Europa vil filialen konsolidere produktporteføljen for konsumentprodukter i regionen. Audio-Technica Nordic AB vil øke merkevarekjennskapen, samtidig som selskapet skal styrke og bygge nærmere relasjoner med sine detaljhandelskunder, heter det.

Audio-Technica er ifølge pressemeldingen en anerkjent og ledende aktør innen utvikling og produksjon av personlig og profesjonelt lydutstyr av høy kvalitet. Selskapet ble grunnlagt i Japan i 1962 av Hideo Matsushita, med filosofien om at høykvalitetslyd skal være tilgjengelig for alle. Ifølge pressemeldingen gjorde selskapet seg tidlig bemerket med toppmoderne pickuper og tonearmer til platespillere, og Audio-Technica består i dag av en verdensomspennende gruppe selskaper som dedikerer seg til å skape høyytelses mikrofoner, hodetelefoner, trådløse systemer, miksere, platespillere, pickuper og andre elektroniske produkter.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2024, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

 

Powered by Labrador CMS