Maria Borgersen og Jarle Karlsrud satser nå i Sverige, blant annet med avfuktere fra Meaco. Foto: Jan Røsholm

BEDRE INNEKLIMA I SVENSKE HJEM

Det Sandefjordbaserte firmaet Bedre Inneklima AS leverer klimaprodukter. Nå utvides markedet til også å omfatte Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet har lansert en egen hjemmeside og nettbutikk i Sverige, under navnet www.hemklimat.se. Målsetningen er å bidra til bedre folkehelse ved å bedre luftkvaliteten i svenske hjem, i tillegg til å øke selskapets markedsandel.

Utvider marked og produktspekter

Luftfukterne fra sveitsiske Stylies finnes i flere varianter. Foto: Jan Røsholm

– Vårt hovedkontor er fortsatt i Sandefjord. Her har vi både lager, verksted og alle de ansatte, sier forretningsutvikler Jarle Karlsrud i Bedre Inneklima.

Fagbladet Elektronikkbransjen treffer ham og Maria Borgersen, som er ansvarlig for det svenske markedet, på IFA-messen i Berlin i september.

– Vi har allerede leveranser til Sverige gjennom våre samarbeidspartnere Elkjøp og CDON, men nå satser vi enda bredere. Målsetningen med Sverige-satsningen er å få en god markedsandel, sier Borgersen.

Både luftrensere, avfuktere og luftfuktere er i sortimentet.

Luftrenseren fra Winix har både et forfilter, et aktivt kullfilter og et Hepa-filter. Foto: Jan Røsholm

– Flere av produktene våre er sesongavhengig. Luftfuktere er viktig å bruke om vinteren når vi fyrer, mens for eksempel avfuktere er mer aktuelt om sommeren, sier Borgersen.

Bedre Inneklima distribuerer i dag avfuktere fra britiske Meaco, luftrensere fra koreanske Winix og luftfuktere fra sveitsiske Stylies.

– Alle disse produsentene kommer en med rekke nyheter her på IFA, sier Karlsrud.

Nye avfuktere fra Meaco

De nye avfukterne fra Meaco har fått en innsvinget bue på baksiden, som gjør at den kan settes inntil veggen. Foto: Jan Røsholm

– Vi spurte våre kunder om hvordan den perfekte avfukter skulle være, og i de nye modellene er dette tatt hensyn til, sier Karlsrud.

Målsetningen med Sverige-satsningen er å få en god markedsandel

Et viktig poeng som gikk igjen, var ønsket om å kunne sette avfukteren inntil en vegg.

– I det nye designet er det laget en innsvinget bue på baksiden der luften trekkes inn. Denne buen gjør at avfukteren nå kan plasseres helt inntil veggen, sier Karlsrud.

Britiske Meaco kommer med fire nye modeller. Alle har modellnavnet Medaco Arete, og tallet bak indikerer hvor mange liters kapasitet de har per dag. De to største har 20 og 25 liters kapasitet, mens de to minste har henholdsvis 10 og 12 liter. Alle de fire nye avfuktermodellene er utstyrt med Hepa-filter, dette byttes to til tre ganger per år.

– Som et alternativ kan du bruke et kullfilter. Det betyr at avfukteren også renser luften for kjemikalier og vond lukt, sier Karlsrud.

De to største modellene kan utstyres med en elektrisk vannpumpe. Den vil automatisk tømme vannbeholderen i avfukteren. Vannpumpen får strøm fra avfukteren. Prisen på den største avfukteren Meaco Arete 25 vil ha være rundt 4.000 kroner, mens den minste Arete-modellen (10 liter) koster 3.000 kroner. Den integrerte vannpumpen koster 1.500 kroner.

Meaco Arete er utstyrt med enten Hepafilter eller kullfilter. Foto: Jan Røsholm

Nøytraliserer bakterier og virus

– Den nyeste luftrenseren benytter en fire-trinns renseprosess, sier Borgersen.

Modellen hun viser til er Zero S fra koreanske Winix. Den er utstyrt med tre separate filter, først et forfilter, deretter et aktivt kullfilter og til slutt et Hepa-filter. På toppen går luften gjennom et plasmalag.

En elektrisk pumpe kan tilkobles avfukteren slik at tømming av vanntank er unødvendig. Foto: Jan Røsholm

– Løsningen med plasma er basert på en patentert teknologi som nøytraliserer virus og bakterier i luft. Altså, først renser maskinen lufta, deretter nøytraliseres den, sier Borgersen.

Winix Zero S renser rom opptil 100 kvadratmeter, og har en luftgjennomstrømning 410 kubikkmeter per time.

Det optimale er en fuktighetsgrad på rundt 40 prosent

– Luftrenseren er godkjent av flere internasjonale allergiforbund, og det er jo et kvalitetsstempel, sier Borgersen.

Prisen på Winix Zero S er rundt 3.500 kroner.

Stylies luftfukter

– Om vinteren, når vi fyrer opp hjemmet vårt, blir luften altfor tørr. Da er det viktig med en luftfukter, sier Karlsrud.

Jarle Karlsrud i Bedre Inneklima stiller inn ønsket luftfuktighet. Foto: Jan Røsholm

Den sveitsiske produsenten Stylies har som motto å bringe «den sveitsiske luften ut i verden». På IFA-messen viser de frem to nye modeller. Brukeren stiller inn ønsket fuktighetsgrad, og maskinen ordner resten. Dette styres av en hygrostat, det er en sensor som måler luftfuktigheten i rommet.

– Det optimale er en fuktighetsgrad på rundt 40 prosent, men om vinteren når vi fyrer kan den ofte bli ned mot 10 prosent. Da kan man for eksempel oppleve sprekkdannelse i parkett og annet trevirke i huset, sier Karlsrud.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2022, som ble distribuert 12. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS