Uffe Kjems Hansen, global produktdirektør i Libratone, med Track+ (sort) og Track (hvit). Foto: Stian Sønsteng

STILLER STØYREDUKSJONEN AUTOMATISK

Libratone kommer med en ny versjon av CityMix, der den aktive støyreduksjonen stilles inn automatisk basert på omgivelsene.

Publisert

CityMix II ble for første gang vist på CES-messen i Las Vegas, i Track+ som er utstyrt med en nakkebøyle.

– Den første utgaven av CityMix hadde fire trinn, der man selv kunne velge graden av støyreduksjon. I CityMix II har man et femte valg, der vi måler støyen i omgivelsene og automatisk stiller inn støyreduksjonen, sier Uffe Kjems Hansen, global produktdirektør i Libratone.

Best og lettest

– Kan de tidligere modellene med CityMix oppgraderes til II-versjonen?

– Nei, det er ikke mulig. Men, en annen viktig del av støyreduksjonen er at vi bruker de samme mikrofonene til å gjengi talelyden bedre. Track+ har tre mikrofoner; to som brukes til støyreduksjon og én til tale. Ved å kombinere lyden fra disse, kan vi redusere støyen fra omgivelsene slik at de som er i den andre enden hører talen bedre, sier Kjems Hansen.

Track+ kommer i butikkene i mai-juni, og prisen blir 1.850 kroner.

– Batteritiden er åtte timer, til tross for at det er aktiv støyreduksjon, og dette er nok den beste og letteste batteritiden du får i markedet. Ladetiden er kun én time, sier Kjems Hansen.

Han sier Libratone har arbeidet mye med ergonomien i Track+.

Vi utvikler derfor en løsning som legges ovenpå de andre talesystemene

– Man kjenner at materialet er svært mykt silikon, som er behagelig å bruke. Vi har lagt vekt på at settet kan brukes til alt; fra telefonsamtaler trening siden det er IPX4-sertifisert og tåler svette. Øreproppene kommer i fire størrelser, blant annet en for sport med en bøyle som gjør at de sitter godt, sier Kjems Hansen.

Egen løsning for talestyring

Track+ ligger rundt nakken, er i silikon, og har CityMix II som automatisk kan stille inn graden av aktiv støykansellering. Pris: 1.850,- Foto: Libratone.

Lillebroren til Track+ heter Track. Denne har ikke støyreduksjon, men har ifølge Kjems Hansen mange av de samme egenskapene.

– Hvordan går forretningen for Libratone?

– Ganske glimrende! Vi har tresifrede vekstrater, og lykkes i alle våre tre hovedregioner USA, Europa og Asia. Spesielt i Kina har vi god vekst, sier Kjems Hansen.

– Hvor stor del av forretningen står hodetelefonene for sammenlignet med høyttalerne?

– De er nesten like store, men det er stadig vekk høyttalerne som er størst. For tiden er vi opptatt av å være førende når det gjelder talestyring, og vi lanserer i februar en ny programvare til Zipp-høyttaleren slik at den blir kompatible med Alexa. I desember åpnet Amazon for ytterligere 80 land, inkludert Norge, men man må bruke engelsk. En annen ting er AirPlay 2, og så snart Apple er klare kommer vi med en oppdatering til denne. Vi ønsker at musikkopplevelsen med våre produkter skal være god, at våre høyttalere forstår hva man ønsker – ikke bare hva man sier. Hvis man for eksempel sier «Jeg vil gjerne høre heavy metal», og senere sier «Jeg vil ikke høre så mye Metallica», forstår systemet hva du ønsker. Vi utvikler derfor en løsning som legges ovenpå de andre talesystemene, og vi investerer store penger i dette. Vi regner med at vi har dette klart i løpet av året, sier Kjems Hansen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Powered by Labrador CMS