NY BÆREKRAFTSJEF I POWER

Ine Opseth er ny nordisk bærekraftsjef i Power. Foto: Stian Sønsteng

Ine Opseth er fra 1. juni ny nordisk bærekraftssjef i Power. – Vi gjør utrolig mye bra som jeg gleder meg til å sette i et system, sier Opseth.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en pressemelding vil Ine Opseth på tvers av organisasjonen lede arbeidet for å sikre at bærekraft blir en integrert del av driften og beslutningsprosessene. Hun får ansvar for selskapets bærekraftsrapport og tiltak innen miljø, samfunn og økonomi.

– Ine har både kunnskapen og erfaringen som trengs i denne rollen, og kjenner selskapet godt. Vi er heldige som kan rekruttere internt til en slik rolle, sier konsernets finansdirektør Øyvind Flygind.

 

Variert bakgrunn

Opseth har ifølge pressemeldingen en variert bakgrunn i Power, hvor hun har beveget seg fra salgsposisjoner til å lede logistikk- og ettersalgsavdelingen. Hun har også en bachelor i økonomi og en mastergrad i logistikk, med fokus på bærekraftige praksiser. Blant bærekraftstiltakene Power allerede har satt i gang, er panteordningen RePower, håndtering av EE-avfall og batterier, kildesortering i alle varehus, emballasjeoptimering, solcellepaneler og elbilladere, fjerning av plastposer og testing av isoporpresse, heter det i pressemeldingen.

Det gjøres utrolig mye bra

– Det gjøres utrolig mye bra. På den sosiale siden så har vi gode tiltak som Power@work med arbeidstrening i samarbeid med NAV, og vi har fått på plass gode systemer for varsling og GDPR-brudd. Nå starter arbeidet med å bygge videre på disse initiativene og lede selskapet mot enda mer bærekraftige praksiser, sier Opseth i pressemeldingen.

 

Gode prosesser

Det vises til at elektronikkjeden mottar store mengder EE-avfall, batterier, lysstoffrør og andre elektriske produkter i butikkene.

– Panteordningen RePower krever gode prosesser for å sikre en trygg og miljøvennlig håndtering av elektronisk avfall, heter det.

– Når kundene leverer inn EE-avfall til butikken, blir det undersøkt om produktet kan repareres eller resirkuleres. Metaller som kobber og aluminium kan smeltes om og brukes på nytt, og plast kan gjenvinnes til å lage nye produkter. Dette bidrar til å redusere miljøpåvirkningen og bevare ressursene våre, sier Opseth i pressemeldingen.

Hun mener også elektronikkjeden har et stort ansvar i å lære opp kundene i riktig bruk av produktene slik at de har lengre levetid.

Powered by Labrador CMS