ELRETUR SAMLER BATTERI

– Vi har etablert Batterigjenvinning AS for å gi kundene våre ett kontaktpunkt, og kan med logistikksystemet vårt tilby lave priser.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Stig Ervik, som er daglig leder i begge selskapene, til fagbladet Elektronikkbransjen. Batterigjenvinning AS ble etablert i oktober i fjor, og har sendt inn en søknad til Miljødirektoratet for å bli godkjent returselskap for batteri.

– Det er etter det vi vi vet to selskap som har søkt om godkjenning etter at den nye forskriften trådte i kraft i oktober 2012, sier Ervik.

– Hvorfor satser dere nå på batterigjenvinning?

Vi har allerede innsamlingspunkter som gjør at vi på en rimelig måte kan samle inn batterier sammen med EE-avfallet

– Våre kunder som kjøper produsentansvaret for elektronikk hos oss, importerer også batterier. De vil gjerne ha alt håndtert via ett selskap, i stedet for å måtte være medlem i flere selskap. Det er rett og slett engasjement fra kundene som gjør at vi etablerer selskapet. Vi har allerede innsamlingspunkter som gjør at vi på en rimelig måte kan samle inn batterier sammen med EE-avfallet, og forhåpentligvis kan vi derfor tilby kundene en god pris også på dette produktet, sier Ervik til fagbladet Elektronikkbransjen.

Norsk-svensk samarbeid

Han sier Elretur utvider de eksisterende systemene til også å håndtere batterier, og at de har kapasitet internt til å drive selskapet.

Når det gjelder Batterigjenvinning AS, samarbeider selskapet med svenske Elkretsen AB, som er Elreturs svenske søsterselskap. De har allerede samlet inn batterier i to år.

– Dette gjør at vi raskt kan komme opp med gode løsninger, til de beste betingelsene for produsentene.

– Med batterier, får dere andre kunder enn dere har hatt tidligere?

– Nei, men vi får et forsterket forhold til våre eksisterende kunder, sier Ervik.

Eier også Euronvironment

Eurovironment AS er det tredje selskapet i Elreturs portefølje.

– Vi eier dermed to av fem returselskap som håndterer EE-avfall, og til sammen er vi den største aktøren i markedet. Selskapene er ikke fusjonert, men er slått sammen operasjonsmessig. Vi kan med disse to selskapene tilby kundene to ulike løsninger, der Elretur har fleksible rapporteringsløsninger mens Eurovironment har fortløpende rapportering basert på tall fra Toll- og avgiftsdirektoratet (TAD), sier Ervik.

Elretur AS er eid av Stiftelsen Elektronikkbransjen med 60 prosent, IKT Norge med 30 prosent og Abelia med 10 prosent. Stiftelsen Elektronikkbransjen er også utgiver av fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvilket resultat oppnådde dere i 2013?

– Vi leverer resultater i forhold til eller noe bedre enn budsjett. Tallene for 2013 blir lagt frem i mars-april, sier Ervik.

De tre selskapene er samlet på Helsfyr i Oslo, med til sammen sju ansatte.

Les også:

Felles europeisk returselskap

Powered by Labrador CMS