Jarle Karlsrud, daglig leder i Bedre Inneklima, skal lansere varmeovnene på bildet i det norske markedet i høst. Foto: Marte Ottemo

VARME PÅ INNEKLIMA

Det norske selskapet Bedre Inneklima skal utvide sortimentet, og kommer i høst også med varmeprodukter.

Publisert

Fagbladet Elektronikkbransjen møtte Jarle Karlsrud, daglig leder i Bedre Inneklima, på Meacos stand under årets IFA-messe.

– Vi er et norsk firma som selger inneklimaprodukter i Norge, Sverige, Danmark og Færøyene. Vi er representanter for det engelske merket Meaco, i tillegg til noen andre merker også, sier Karlsrud.

Selskapet har tradisjonelt solgt luftfuktere, luftavfuktere og luftrensere, men kommer i høst også med en ny kategori produkter.

– Vi har nye luftfuktere som vi viser fram i år, og så kommer vi for første gang med varmeprodukter. Det har vi god tro på i Norge. Disse varmerne kommer med bevegelssensor, så du kan sette dem i et rom og de er avslåtte og trekker ikke strøm, før de oppdager at noen kommer inn i rommet. De slår seg selv av igjen når du går ut av rommet, sier han.

– Hvordan er markedet i Norge for denne type produkter?

– Det er veldig godt! Da vi startet med opp i 2010, var det nesten ingen som drev med inneklima. Nå ser vi at det blir mer og mer hylleplass avsatt til denne type produkter. Nå begynner det å bli mer konkurranse, sier Karlsrud.

– Hvem er konkurrentene deres?

Både Elkjøp, Biltema og flere har kommet med sine merker, det er den største konkurrenten

– Vi har noen merker som Woods som konkurrenter, ellers er det veldig mye kjedenes egne varemerker. Både Elkjøp, Biltema og flere har kommet med sine merker, det er den største konkurrenten, sier han.

– Hva er bestselgeren i et norsk klima?

– Avfuktere er det største produktet vårt, gjerne for kalde steder som en kjeller. De tradisjonelle avfukterne er gjerne laget på det asiatiske markedet, det fungerer ikke like godt i Norge hvor temperaturene gjerne ligger mellom fem og ti grader på vinteren. Meaco spesiallaget for kaldere temperaturer. Når du måler hvor mye fuktighet en avfukter tar ut, blir det gjort ved 30 grader og 80 prosent luftfuktighet. Og det er det sjeldent i Norge, sier Karlsrud.

Powered by Labrador CMS