BÆREKRAFTIG LYD FRA GENELEC

Guri Istad og Bjørn Erik Hexeberg med høyttalerne fra finske Genelec. Foto: Jan Røsholm

– Høyttalerserien fra Genelec har ikke bare god lyd, men hele produksjonen er gjort med tanke på miljøet, sier Guri Istad i Benum.

Publisert

– Sammen med høyttalerne viser vi frem et trådløst konferanselydsystem som passer for mindre arrangement, sier markedsansvarlig Guri Istad.

Bransjebladet møter henne og produktansvarlig Bjørn Erik Hexeberg på Eliaden-messen på Lillestrøm i slutten av mai.

 

Genelec-høyttalerne finnes i flere utførelser Foto: Jan Røsholm

Grønn produksjon

– Den finske høyttalerprodusenten Genelec bruker resirkulert aluminium og fornybar kraft i produksjonen, alt med hensyn til miljøet, sier Hexeberg.

Høyttalerserien finnes i flere utgaver, både for innfelling i himlingstak og som frittstående. Prisen er fra 4.900 kroner til 22.600 kroner, avhengig av modell.

 

Perfekt for møterom, auditorier, klasserom, idrettslag, skoler, kirker og andre som trenger et enkelt og godt trådløst mikrofonsystem

Trådløs konferanse

– Det kompakte trådløse mikrofonsystemet fra Shure er perfekt for møterom, auditorier, klasserom, idrettslag, skoler, kirker og andre som trenger et enkelt og godt trådløst mikrofonsystem, sier Hexeberg.

Shure MXW NeXt 2 er et kompakt lydsystem beregnet for mindre forsamlinger. Foto: Shure

Systemet han refererer til er Shure MXW NeXt 2, og består av en basestasjon med plass til to oppladbare mikrofoner. Basen består av lader, antenne og mottaker i ett.

– Det er spesielt lagt vekt på et enkelt og brukervennlig grensesnitt, sier Hexeberg.

Den trådløse kommunikasjonen mellom basestasjonen og mikrofonen går over DECT-båndet 1,9 GHz.

– Dersom man vil bruke Shure MXW NeXt 2 til direktestrømming, Zoom eller Teams kan man koble til en PC eller mac via USB, sier Hexeberg.

Prisen på Shure MXW NeXt 2 varierer basert på hvilke mikrofoner man ønsker.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2024, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS