Elkjøp var godt representert på den 28. utgaven av Vårkonferansen. Fra venstre Bård Fredagsvik, Roger Tangen og Lorentz Jacobsen. Foto: Jan Røsholm

TIL KIEL FOR 28. GANG

Vårkonferansen på Kiel-fergen er blitt arrangert hver vår siden 1992. I år deltok 90 personer fra verksted- og ettermarkedssiden av bransjen.

Publisert

Arrangør var Stiftelsen Elektronikkbransjen, som også er utgiver av fagbladet Elektronikkbransjen. Innholdet på konferansen er rettet mot verksted og ettermarked, og representanter fra verksteder, servicekjeder, forhandlerkjeder, leverandører og returselskap var blant deltakerne.

Et søk på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv, der samtlige utgaver av bransjebladet siden 1937 ligger søkbart tilgjengelig, viser at ElektronikkForbundet i 1990 arrangerte et dataseminar på Kiel-fergen M/S Kronprins Harald, med 78 deltakere fra 43 firmaer. I mai 1992 samlet verkstedgruppen i forbundet 60 deltakere til seminar samme sted, og hvis man tar utgangspunkt i denne konferansen ble Kiel-seminaret for verkstedene i bransjen i år arrangert for 28. gang. I 2002 ble navnet «Vårkonferansen» brukt første gang, i og med at programmet i tillegg ble rettet mot handlere. Konferansen er siden 1992 blitt avholdt hvert år, de senere årene alltid helgen etter påske.

Returselskapene leverer tjenester til bransjen. Fra venstre Istvan Molnar (Renas), Guro Kjørsvik Husby (Norsirk), Thor Christian Wiik-Svendsen (Serva), Stian Holmen (Norsirk), Omar K. Mir (Serva) og Morten Onsrud (Norsirk). Foto: Jan Røsholm.

Variert program

Advokat Kyrre Kielland (til venstre) i samtale med Audun Berg-Bentsen fra Coop. Foto: Jan Røsholm.

På konferansens første dag er det et blandet program, mens dag to er viet leverandører.

I år var både batteriteknologi, radongass, kundeopplevelser og skatteregler på programmet. Flere av presentasjonene er omtalt i egne artikler. Advokat Kyrre Kielland fra advokatfirmaet Ræder har de senere årene vært et fast innslag på konferansen. I år snakket han om nye skatteregler og skriftlig advarsel til arbeidstakere. I en av sakene han refererte til hadde en ansatt gått til sak mot arbeidsgiver, da han var uenig i den skriftlige advarselen.

– Dette betyr at arbeidsgiver må være bevisst på bruken av advarsel, og ikke minst hvordan denne formuleres, sier Kielland.

I 2002 ble navnet «Vårkonferansen» brukt første gang

Myndighetene har innført nye skatteregler for blant annet personalkjøp.

– Hovedregelen er at om man oppnår en økonomisk fordel av sitt arbeid, som personalrabatt fra arbeidsgiver eller andre arbeidsforbindelser, så skal man betale skatt av denne fordelen. Den gode nyheten er at det ikke lenger er noen 50 prosent grense for rabatten, og at maksbeløpet for skattefri personalrabatt er økt til 8.000 kroner, sier han.

Kjell Roar Unes og Carina Hedelin var to av mange deltakere fra Elesco Norge. Foto: Jan Røsholm.

Det er arbeidsgiver som har plikt til å rapportere dette inn til skattemyndighetene.

– Reglene gjelder fra 1.januar i år, men både NHO og Virke vil utarbeide veiledere på hvordan dette skal håndteres av arbeidsgiver, sier Kielland.

Håkan Johansson (t. v.) og Seppo Tanskanen fra Reclaimit AB fokuserte på mobil tilgang til datasystemer i sitt innlegg. Foto: Jan Røsholm.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2019, som ble distribuert 13. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS