Jannicke Rinde (f. v.), Christine F. Nilsen og Anders Bjørge i Miele med de nye Triflex HX2-stavsugerne. Foto: Stian Sønsteng

ERSTATTER EN VANLIG STØVSUGER

– Våre Triflex HX1-modeller har et like godt støvopptak som vår beste tradisjonelle støvsuger. Nå kommer HX2, som er 60 prosent sterkere.

Publisert Sist oppdatert

Det sier distriktssjef Anders Bjørge i Miele, når vi møter ham på Elkjøps opplæringsmesse Campus Home på Gardermoen i mai. Her viser Miele sine nye stavsugere, Triflex HX2, som består av en serie ulike modeller med ulikt tilbehør, med priser fra 7.000 til 13.000 kroner.

– Markedet for batteridrevne stavsugere er tett befolket. Hvordan skal Miele lykkes i konkurransen?

Enkel å sette fra seg

Miele Triflex kan man sette fra seg på gulvet, uten stativ eller veggholder. Foto: Miele

– En av styrkene våre er den viktigste parameteren med en støvsuger; nemlig støvopptaket. Våre håndholdte støvsugere kan erstatte en vanlig støvsuger, og når vi har testet støvopptaket var HX1 like god som vår beste tradisjonelle støvsuger med ledning. Nå kommer HX2, som er 60 prosent sterkere enn HX1. Dette er en fantastisk god støvsuger, som gjør jobben den er satt til. To andre viktige fordeler med Miele, er det brede munnstykket og at motorenheten kan plasseres nede ved munnstykket. Dermed kan du sette den fra deg, hvor du måtte ønske, slik at den er lett tilgjengelig. Du slipper å henge den på veggen, sette den i et stativ eller legge den ned på gulvet når den ikke er i bruk. Det lave tyngdepunktet gjør den også lettere å bruke på store områder, sier Bjørge.

Man kan supplere med et ekstra batteri

Han sier Miele i salgsarbeidet med Triflex har trukket frem filtersystemet, og hvor enkelt det er å rense dette uten at man får støv på hendene.

– Derimot har det vært et lite ankepunkt med de første HX1-modellene; at finstøvfilteret måtte rengjøres manuelt ved at man banket av støvet. Det er det helt slutt på, både med de nye HX1-modellene og HX2-serien, der det holder å vri om på lokket for at finstøvet detter ned i støvbeholderen, som enkelt kan tømmes i søppelkassa, sier Bjørge.

– Dere sier Triflex-produktene er en tre i én-løsning?

Anders Bjørge forklarer Mieles autodoserings-kapsel på Campus. Foto: Stian Sønsteng

Enkel å bygge om

– Det stemmer. Du kan enkelt bygge dem om, og som nevnt er det viktig at motorenheten kan plasseres ved støvsugerhodet. Man kan også kople om delene, slik at man får en håndstøvsuger som er perfekt til sofaen eller bilen, for eksempel med turbomunnstykket som følger med enkelte modeller eller kan kjøpes som tilbehør. Når motoren er plassert på toppen, får du en lang stang som lett gir tilgang når du støvsuger i høyden, som på lister og i bokhyller, sier Bjørge.

På den nye støvbeholder kan man vri på toppen for å riste løs finstøvet. Foto: Miele

– Hva slags tilbehør følger med i esken?

– Med alle modellene følger det med alt man kjenner til fra tradisjonelle støvsugere, med et fugemunnstykke, en sofabørste og en vanlig børste, plassert på ladestasjonen som selvsagt også er med i esken. På HX2 er det i tillegg mulighet til å feste tilbehøret på stangen, slik at man alltid har det med seg, sier Bjørge.

– Triflex-serien består av en rekke modeller, med ulikt tilbehør, og man kan supplere med et ekstra batteri og kanskje en ekstern batterilader, slik at driftstiden blir doblet. Vi har nettopp lansert en ny børste for ømfintlige tepper og en spesialbørste for harde gulv, som enkelt plasseres i turbomunnstykket, sier opplæringssjef Christine F. Nilsen.

Hun trekker til slutt frem det hun karakteriserer som to store fordeler med Triflex-modellene.

– De kjenner automatisk igjen underlaget, slik at hastigheten på elektromunnstykket økes når man kommer over fra et hardt gulv til et teppe. Motoren er dessuten så kraftig, at det som regel er nok å kjøre den på nivå 1. Da får man et behagelig lydnivå, samtidig som batteriet varer lenger, sier Nilsen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2022, som ble distribuert 21. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS