LG FORTSETTER OLED-SATSINGEN

I tiden fremover vil det komme en rekke oled-nyheter fra LG, både i form av armbånd, mobiltelefoner og TV. Felles for dem alle er at de er buet.

Publisert Sist oppdatert

– LG er best på oled, og det skal vi fortsatt være. I 2014 lanserer vi hele seks ulike modeller, sier nordisk produktkonsulent for TV/AV, Christian Nilsson i LG, til fagbladet Elektronikkbransjen.

På CES i Las Vegas viste LG nyheter innen TV, lyd og mobil. Av de seks nye oled-TV-modellene som ble vist, var det tre med UHD-oppløsning. Disse var i størrelsene 55, 65 og 77 tommer. De nye modellene vil være tilgjengelig i markedet i løpet av første halvår 2014, ifølge LG.

Fleksibel oled

LG er best på oled, og det skal vi fortsatt være. I 2014 lanserer vi hele seks ulike modeller

Buede skjermer har kommet som et skudd det siste året. Buen skal tilsvare øyeeplets bue, og dermed gi lik avstand fra øyet til hele skjermen. Dette vil gi en spesielt god effekt på film. LG viste frem sin første fleksible oled-TV på messen. Ved å trykke på en knapp går skjermen fra å være flat til å bli buet. Ifølge Nilsson beveger den seg 7,7 cm frem ytterst på sidene. Skjermen er på 77 tommer og er en UHD-TV. Denne skjermen er det eneste produktet LG viste på messen, som ikke vil være klart for markedet i år.

Nettbasert menysystem

LG kjøpte i starten av 2013 operativsystemet webOS fra HP. Dette var tiltenkt HPs nettbrett, men da denne satsningen ble nedlagt var teknologien til salgs. Systemet er basert på Linux.

– Dette gjør bruken av skjermen rask og enkel, og spesielt ved multitasking vil du se forskjell. Endelig er smart-TV blitt ordentlig smart, sier Nilsson.

Han forteller at alle toppmodellene til LG, samt alle UHD og oled skjermene vil komme med det nye operativsystemet.

Nye lydløsninger

Det er ikke bare et godt bilde som er viktig for LG. For at totalopplevelsen til kunden skal bli god, må det også være god lyd. Ifølge Nilsson vil alle forbrukere ha god lyd, men trenden er at man ikke ønsker de store høyttalerne.

– Ved å bygge høyttaler inn i TV-foten eller i en lydplate som TV-skjermen plasseres oppå, får man god lyd, og samtidig som man beholdee et stilrent og minimalistisk design, sier Nilsson.

LG viste frem en rekke løsninger med lydplanker, lydplater og tradisjonelle hjemmekinoanlegg. De fokuserer på stilrent design, god lyd, trådløse tilkoblingsmuligheter og at du kan styre utstyret via smarttelefon og nettbrett

Bøybar telefon

Det er ikke første gang vi ser en buet telefon. Allerede på nittitallet fantes det flere modeller som hadde bueform, men ingen av dem var høyt spesifiserte smarttelefoner. De var heller ikke fleksible, slik at du kunne bøye produktet. Oled-teknologien gjør det nå mulig å lage fleksible skjermer.

– Denne telefonen har vi laget buet, slik at du får en kinoeffekt ved film, samt at den tilpasses ansiktsformen. Det blir kortere avstand mellom munn og mikrofon, øre og høyttaler, sier Nilsson.

I tillegg er telefonen fleksibel, slik at den kan tåle at du setter deg på den hvis den ligger i baklomma.

– Men det morsomste er kanskje bakdekselet, som helt uten hjelp reparerer små riper som kan oppstå ved normal bruk, sier Nilsson.

Armbånd og ørepropper

En av de store trendene på årets CES var sensorer i alle former til å ha på kroppen. LG viste frem et armbånd og et sett med ørepropper. Armbåndet har en oled-skjerm som kommuniserer med en applikasjon på telefonen din. Tanken er at dette produktet erstatter pulsklokker ved trening, og i tillegg gir deg ekstrafunksjoner.

– Dette armbåndet teller skritt og måler kaloriforbruk. I tillegg gir det deg farten din ved hjelp av telefonens GPS, sier Nilsson.

Om noen ringer deg, så ser du nummeret til den som ringer, og du kan svare telefonen, skru volum opp og ned, samt skifte sanger du har på mobilen din. Armbåndet har også støtte for blåtann, har et oppladbart batteri med fem dagers funksjonstid, samt innebygget akselerometer og høydemåler. Nilsson forteller at det er en egen applikasjon som styrer armbåndet. Denne er tilgjengelig både for Android- og Ios-baserte smarttelefoner.

Propper med pulsmåler

– Du kan også bruke applikasjonen sammen med en del kjente treningsapplikasjoner, som Runkeeper og MyFitnessPal, sier Nilsson.

Han viser også frem et par nye ørepropper.

– Både øreproppene og armbåndet er vanntett, og kan gjerne brukes til svømming, sier Nilsson.

Han forteller at øreproppene har innebygget pulsmåler. De kan brukes til telefonsamtaler eller til å lytte til musikk, samtidig som sensorene i øreproppene måler pulsen. Kobles en pulsmåler til, vil du også få se hjertefrekvensen. Som armbåndet har øreproppene også et akselerometer som måler bevegelser over tre akser.

Powered by Labrador CMS