MWC 2023
Anders Austad, nøkkelkundeansvarlig i Doro, viser fram selskapets siste smarttelefon 8210. Foto: Marte Ottemo

MER AVANSERT FRA DORO

Senior-merket kommer med Doro 8210 for de mer avanserte seniorene, og viser fram hele modellserien sin på MWC.

Publisert

Doro har valgt å ikke være til stede på selve messeområdet under årets Mobile World Congress (MWC), men den nordiske delen av organisasjonen møter presse og partnere på et hotell i sentrum av Barcelona.

– Heller ikke i fjor hadde vi plass på messen, men da vi så at mange av våre nordiske kunder og relasjoner er til stede i Barcelona valgte vi å møte samarbeidspartnerne våre her på hotellet. Det fungerte meget bra, så vi har gjentatt løsningen i år og er et lite nordisk team her, sier Anders Austad, nøkkelkundeansvarlig i Doro, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Full Android

På Le Meridien Barcelona viser han fram selskapets bredde av produkter.

Vi har spekket opp 8210 noe i forhold til 8110, blant annet har den fått full Android 12 i stedet for det enklere Android Go-grensesnittet

– Vi har valgt å vise fram hele vår range, og vi har lansert en del nye produkter siden sist MWC. Nettbrettet vi lanserte i fjor kom på markedet nå i januar, vi har en klassisk «fasttelefon» med 4G-støtte og nå har vi fokus på den nye smarttelefonen Doro 8210, sier Austad.

Han forteller at 8210-modellen er ganske lik forgjengeren Doro 8110, men at de har valgt å gjøre den nye telefonen litt mer avansert.

– Vi har spekket opp 8210 noe i forhold til 8110, blant annet har den fått full Android 12 i stedet for det enklere Android Go-grensesnittet, sier Austad.

– Du kan nå velge om du vil bruke det klassiske Android-grensesnittet eller Android Go, hva er tankegangen bak det?

– Går vi fem-ti år tilbake i tid var det flere seniorer som ikke hadde brukt en smarttelefon før, og satte pris på et enklere grensesnitt. Men nå er målgruppen større og vant til å bruke smarttelefoner, og da er ikke overgangen så stor. Det gjør også at pårørende kjenner seg igjen raskere og gjør det enklere å kunne hjelpe, sier han.

Det er også kommet en ny versjon av selskapets alarmsensor til å ha på håndleddet.

– Med nye Doro 3500 får man en trygghetsknapp på håndleddet i stedet for kun på telefonen. Den er rettet mot de som ikke trenger vår smartklokke med de ekstra funksjonene for helsemålinger som denne har, men som vil ha trygghet dersom noe skulle skje. Vi ser for oss at den for eksempel kan bundles sammen med nye Doro 8210, sier Austad.

Desktelefon 7001H har vært en uventet salgssuksess for Doro. Foto: Marte Ottemo

Populær fasttelefon

Når Telenor nå har lagt ned sine siste fasttelefon-linjer har Doro også hatt uventet suksess med sin desktelefon 7001H. Telefonen er utformet som en klassisk fasttelefon, men har sim-kort og 4G-støtte i stedet for å bruke en fast linje.

–Vi hadde ikke sett for oss det volumet som er solgt, så her har det tydeligvis vært et gap i markedet. Dette er en vanlig hjemmetelefon, men med støtte for 4G, så den erstatter kobberlinjene som nå legges ned. Telefonen har en sterk antenne, og treffer de husstandene som bor på steder med dårligere dekning. Når vi viste den fram for noen av våre kunder, var tilbakemeldingen at «Åh, dette trenger vi», sier han.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS