XPLORA VIL KJØPE DORO

Administrerende direktør Sten Kirkbak og USA-sjef Gro Dyrnes i Xplora på CES 2023. Foto: Jan Røsholm

Norske Xplora vil kjøpe svenske Doro for 829 millioner svenske kroner. Xplora selger klokkemobiler for barn, mens Doro selger seniormobiler.

Publisert

Dette kommer frem i en børsmelding fra Xplora Technologies AS, datert 26. september.

I en pressemelding fra Doro samme dag, heter det at styret i Doro AB anbefaler aksjeeierne å akseptere tilbudet på 34 svenske kroner per aksje. Budet har en akseptperiode fra 18. oktober til 8. november, og betinger av Xplora får kjøpe minst 90 prosent av aksjene.

Doro har hovedkontor i Malmö, 118 ansatte, og omsatte i 2023 for 973,6 millioner svenske kroner. Selskapet er spesialister på mobilprodukter for seniorer, et marked også Xplora er i ferd med å gå inn på.

Vi ser en enorm mulighet til å bygge videre på denne suksessen

Da fagbladet Elektronikkbransjen i januar møtte Xplora på CES-messen i Las Vegas, kunne de vise pilotversjonen av sin klokketelefon X6Pro, beregnet på seniorer.

 

Strategisk trekk

Xplora ble etablert i 2016 av Sten Kirkbak, administrerende direktør i selskapet. Selskapet er børsnotert på Euronext Growth på Oslo Børs, og hadde i april 111 ansatte, hvorav 50 i Oslo.

– Dette er et strategisk trekk som vi tror vil skape perfekt synergi for å akselerere Xploras vekst inn i seniormarkedet. Doros imponerende merittliste, med salg av mer enn 1,5 millioner mobiltelefoner årlig, har definitivt fanget vår oppmerksomhet, og vi ser en enorm mulighet til å bygge videre på denne suksessen, sier Kirkbak i børsmeldingen.

Her heter det at Xplora er kategorileder innen smartklokker for barn, med en halv million solgte enheter i fjor og 300.000 aktive abonnement.

– Geografisk komplementerer selskapene hverandre. Begge har en sterk tilstedeværelse i Norden, mens Dora er veletablert i Frankrike og Storbritannia, og Xplora har et stødig fotfeste i Tyskland, heter det.

Powered by Labrador CMS