NORSKE FINALISTER I DESIGNKONKURRANSE

Norsk designstudenter fikk endelig sitt gjennombrudd i den internasjonale prestisjekonkurransen Electrolux Design Lab.

Publisert Sist oppdatert

Lei brente sauser? Lyst å lage mat i sengen eller kanskje du lurer på hvilken musikkstil matlagingen din har? Takket være tre norske studenters suksess i en prestisjetung designkonkurranse kan en ny kreativ kokkehverdag bli virkelighet.

De tre industridesign-studentene, Anne Berit Kigen Bjering, Lisa Frodadottir Låstad og Christian Bakkhaug fra NTNU har nådd semifinalen i den prestisjetunge designkonkurransen Electrolux Design Lab. 30 semifinalister er plukket ut blant over 1.200 innsendte bidrag fra fem kontinenter. De norske designstudentene er plukket ut i sterk konkurranse med deltagere fra mange anerkjente designskoler fra hele verden.

Endelig i finalerundene

I mange år har vi mottatt norske bidrag, men frem til nå har de dessverre ikke nådd finalerundene

Det er i følge en pressemelding fra Electrolux første gang i konkurransens ti år lange historie at norske bidrag har kommet så langt, og Norge og Polen er de eneste landene med tre representanter i semifinalen.

Institutt for produktdesign ved NTNU har i år satset stort på Electrolux Design Lab og viet et eget fag til den prestisjetunge designkonkurransen. 28 norske industridesignstudenter har sendt inn bidrag, og med hele tre semifinalister har satsingen gitt resultater.

– Dette er en fantastisk nyhet og vi gratulerer både studentene og NTNU. I mange år har vi mottatt norske bidrag, men frem til nå har de dessverre ikke nådd finalerundene. Med bakgrunn i NTNUs satsing på årets Electrolux Design Lab har vi håpet at et norsk bidrag skulle komme gjennom nåløyet, men tre semifinalister er over all forventning, sier Lena Wånemark, markedssjef i Electrolux Norge, i pressemeldingen.

Stolte av NTNU-bidragene

André Liem, førsteamanuensis ved NTNU, er fornøyd med studentenes innsats.

– Vi er kjempefornøyd og med tanke på den harde konkurransen er vi gledelig overrasket over å ha fått hele tre NTNU-studenter i semifinalen. Alle tre bidragene hadde et stort potensial, og nå krysser vi både fingre og tær for at minst en av dem kommer til finalen, sier Liem.

Norske industridesignere, NiD, gleder seg også stort over de innovative studentene.

– NiD er stolte over NTNUs fremgang innen produktutvikling, og det gleder oss at studentene blir internasjonalt anerkjent gjennom universitetets satsing på Electrolux Design Lab. Det er utrolig viktig at studentene lærer seg de praktiske fagene gjennom utdanningen og NTNU gjør dette på høyeste internasjonale nivå. Vi gratulerer og ønsker alle tre lykke til i kampen om finaleplass, sier styreleder i NiD, Jørgen Holo, i pressemeldingen.

DE NORSKE SEMIFINALISTENE

Anne Berit Kigen Bjering: Tide

Har du noen gang lurt på hvilken musikkstil som passer matlagingen din? Med Kigen Bjerings designkonsept «Tide» får du muligheten til å finne ut nettopp det. Med fem spesialdesignede rørepinner vil dine bevegelser under matlagingen konverteres til musikk. Rørepinnen har en egen ladestasjon og app for touchenheter, og en egen tidtaker som gir deg beskjed om når det for eksempel er tid for å sette på risen. Øker du kraften når du rører i maten får du en av dine rocka favorittlåter, men småkoker maten har du muligheten til å høre tilfeldig valgt musikk.

Christian Bakkhaug: Spacepan

Spacepan er en bærbar stekeplate for kokker med liten benkeplass, og passer særlig for nyetablerte par, hytteeiere eller andre med begrenset plass. Baktanken har vært å utvikle en stekeplate som møter kravene til et fremtidig samfunn, hvor økende befolkningstetthet fører til mindre kjøkkenplass. Med Spacepan kan du tilberede mat hvor som helst i huset, og er både egnet til oppvarming av mat og som serveringsfat, og har også varmeelementer med fargeindikatorer som viser deg hvor mye varme du bruker.

Lisa Frodadottir Låstad: Easy Stir

Ved å benytte magneter som styres av induksjonsovner rører Easystir i alle typer kjeler, helt uten hjelp fra kokkens hender. Ønsker man å ha lokk på kjelen er det enkelt å fjerne skaftet på vispen. Den bruker hverken strøm eller batterier, og røringens hastighet kan lett justeres etter eget ønske.

Powered by Labrador CMS