HOLDER STYR PÅ MATVARENE

Rikard Fornbäck med Samsungs nye kjøle- og fryseskap RF65DG9H0ESREF. Foto: Stian Sønsteng

– Med AI Vision tar kjøleskapet bilder av matvarene som settes inn, og du får et varsel når holdbarhetsdatoen nærmer seg, sier Rikard Fornbäck.

Publisert

Han er nordisk opplæringsansvarlig for hvitevarer i Samsung, og viser i april på opplæringsmessen Elon Expo i Örebro et nytt kjøle- og fryseskap med franske dører, med AI Family Hub og den nye løsningen AI Vision.

– Et kamera i kjøleskapet tar bilder av hvert produkt du setter inn eller tar ut, og holder styr på innholdet. Etter hvert vil skapet lære seg flere produkter, og det kan fortelle hva som er holdbarhetsdatoen, basert med kunstig intelligens eller hva du selv registrerer. Etter en viss tid får du beskjed om når noe bør brukes. Da kan du markere disse varene på den store berøringsskjermen på skapdøren, og få forslag til aktuelle oppskrifter basert på dette, slik at du unngår å kaste mat, sier Fornbäck.

 

Epler og tomater

Etter en viss tid får du beskjed om når noe bør brukes

– Vil skapet registrere det hvis du for eksempel har en halv boks med cherrytomater igjen?

– Dette regnes som én matvare, så antallet må du selv holde styr på. Legger du inn fem epler, ett og ett, vet skapet at det ligger fem epler der.

– For eplene skal ligge i kjøleskapet?

Kjøle- og fryseskap fra Samsung med AI Vision. Foto: Samsung

– De kan ligge i kjøleskapet, mens tomatene egentlig ikke skal gjøre det, ler Fornbäck.

Samsungs SmartThings-app kan brukes sammen med AI Family Hub, slik at man på butikken eller andre steder kan se hva som ligger i kjøleskapet.

 

Isbiter og vannkanne

– Man kan også se et bilde av hva som ligger i dørene. Når det gjelder fryseren, kan man selv registrere hvilke varer som legges inn, sier Fornbäck.

Kjøledelen på RF65DG9H0ESREF er 386 liter, frysedelen 250 liter. Høyden er 183 centimeter og bredden 91,2 centimeter.

– I Family Hub-løsningen ligger muligheten til å speile innholdet fra TVen, slik at du for eksempel kan følge med på fotballkampen mens du lager middag. Du kan ta mot varsler fra SmartThings, og spille av innhold fra Spotify og YouTube, sier Fornbäck

Utsalgsprisen er 58.750 kroner. Skapet har vanntilkopling, og doble ismaskiner for store og små isbiter, samt en vanndispenser og en vannkanne som automatisk etterfylles.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2024, som ble distribuert uke 25. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

 

Powered by Labrador CMS