ENKEL TRÅDLØS OVERFØRING

Hasse Niva og Patrik Lundqvist i Moon Radio med Minix' løsning for trådløs overføring. Foto: Stian Sønsteng

– Med Minix' løsning kan man trådløst sende lyd og bilde til TVen, uten programvare eller å være tilkoplet samme wifi-nett, sier Hasse Niva.

Publisert

Han eier og driver Moon Radio, med logitstikksenter og hovedkontor i Surahammar i Sverige, sammen med Ralph Wahlström og Patrik Lundqvist.

Sammen med sistnevnte viser Hasse Niva på Elon Expo et produkt de har stor tro på.

– For butikkene gir dette muligheten til mersalg, for kundene løser det et problem. Vår utfordring er at ingen kjenner til løsningen, sier Niva.

Svenske Moon Radio ble etablert i 1934, og feirer 90 år. De distribuerer i dag produkter fra Sangean, Roberts, Sharp, Blaupunkt, Ariete, Powerbass, Aiwa, Roadstar og Minix.

 

HDMI/USB-C til HDMI

– Minix har et godt sortiment, med alt fra datamaskiner med Windows til Android-spillere. Det heteste nå er løsningen for trådløs overføring fra HDMI eller USB-C til HDMI. Dette kan brukes fra alt som sender videosignaler, til en hvilken som helst TV eller monitor, sier Lundqvist.

Oppløsningen er opp til 4K 1080p, og rekkevidden er 50 meter.

– Installasjonen krever ingen programvare eller at man er tilkoplet samme wifi-nett. Man plugger i sender og mottaker, og i løpet av ti sekunder søker de automatisk opp hverandre. Overføringen er kryptert, sier Lundqvist.

I pakken er det både sender og mottaker. Mottakeren er en kort kabel, som plugges i HDMI og USB, der sistnevnte gir strøm fra TVen. Skal man sende fra HDMI, er det en tilsvarende kabel, mens versjonen med USB-C kun har én plugg. Prisen per sett er 1.000 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2024, som ble distribuert uke 25. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

 

Powered by Labrador CMS