UNGE TAR ANALOGE BILDER

Øyeblikkskameraet Fujifilm instax Wide 400 ble lansert i sommer. Foto: Fujifilm

– Vi ser en stor økning for analoge bilder, og det er de unge som leder an, sier administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Publisert

– Kamera med direkte bildeutskrift er den mest brukte typen, mens engangskamera er spesielt populært blant yngre aldersgrupper, sier Røsholm.

Tallene fremkommer i den årlige foto- og kameraundersøkelsen, utført i april av Respons analyse på oppdrag for Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Mest på fest

Administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen. Foto: Stian Sønsteng

To av tre personer som tar analoge bilder benytter seg av kameraer hvor bildene skrives ut umiddelbart

I aldersgruppen 16 til 24 år oppgir hele 43 prosent at de tar analoge bilder. Totalt for alle aldersgrupper er andelen 17 prosent, og to av tre oppgir at de gjør dette på sosiale arrangementer, fester og reiser.

– Du har bedre kontroll på et analogt bilde, i motsetning til et digitalt, som lett kan deles og manipuleres. Kanskje det kan være noe av årsaken, sier Røsholm.

Av de som allerede tar analoge bilder, oppgir 18 prosent at de i tiden fremover vil ta flere analoge bilder. De fleste (43 prosent) sier de vil ta omtrent like mange analoge bilder, mens 27 prosent sier de vil ta færre.

Direkte utskrift i tet

Kamera med direkte utskrift av bilder er det som er mest populært, mens engangskamera er på andreplass.

– To av tre personer som tar analoge bilder benytter seg av kameraer hvor bildene skrives ut umiddelbart, mens én av tre bruker engangskamera, sier Røsholm.

Det er også en økning i bruken av kamera med analog film som må fremkalles.

Ilfocolor 400. Foto: Focus Nordic

– Her viser undersøkelsen at profesjonelle fotografer utgjør en stor del av dem som bruker analog film, sier Røsholm.

Powered by Labrador CMS