FRANKE INN HOS RØROSHETTA

Administrerende direktør Håvard Augensen. Foto: RørosHetta

RørosHetta er ny distributør for Franke Home Solutions i Norge, med deres vasker, blandebatterier, produkter for kildesortering og tilbehør.

Publisert

– Dette er et stort steg i en ny retning for RørosHetta. Gjennom denne avtalen kan vi nå tilby kundene våre rask og effektiv levering av både RørosHetta og Franke-produkter, rett fra lageret vårt på Røros. Det betyr ett kontaktpunkt, smidig og effektiv logistikk, markedsriktige priser og god produktkvalitet som våre kunder er kjent med fra før, sier administrerende direktør Håvard Augensen i RørosHetta i en pressemelding.

– Vi ser en økende etterspørsel i markedet for muligheten til å matche metallene i kjøkkenet. Med Frankes vasker og blandebatterier i kombinasjon med våre egne produkter kan vi levere akkurat dette. Frankes kjøkkenhetter og platetopper med integrert ventilator er også tilgjengelig, til kunder som ønsker dette, sier Augensen.

Vi ser en økende etterspørsel i markedet for muligheten til å matche metallene i kjøkkenet

 

Sveitsisk konsern

I forbindelse med at RørosHetta har fått eksklusiv distribusjonsrett i Norge for produktene fra Franke Home Solutions, gikk det i sommer ut informasjon fra Franke om at de ikke lenger vil ha et lokalt salgsapparat i Norge. Frankes nordiske organisasjon vil fortsatt selv ta hånd om større og nordiske kunder.

Vask og blandebatteri i sort fra Franke. Foto: Jan Røsholm

Distribusjonsavtalen er inngått mellom Røros Metall AS og det sveitsiske selskapet Franke Küchentechnik AG. I denne gruppen inngår Franke Home Solutions som én av tre divisjoner, sammen med Franke Foodservice Systems og Franke Coffee Systems. Med 60 selskap er gruppen representert på fem kontinenter, med nærmere 8.000 ansatte.

 

Samler metallene

Røros Metall AS produserer og selger husholdningsapparater innen ventilasjon og kjøkkenhetter. Selskapet startet i 1946 som kobber- og blikkenslagerverksted, og står bak varemerkene Polarhjørnet, Polarskapet og RørosHetta, hvor sistnevnte i dag er deres viktigste produkt. Selskapet har 46 ansatte, omsatte i 2023 for over 200 millioner kroner, og eies av familien Augensen.

Blandebatteriet Pescara L Semi-Pro. Foto: Franke
Kjøkkenkummen Franke Box BXX i rustfritt stål. Foto: Franke

I pressemeldingen vises det til at avtalen med Franke vil gjøre hverdagen til kjøkkenforhandlerne enklere ved å sørge for en samlet og stabil levering, lokal kundeservice og egne kontaktpersoner for regionene.

 

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2024, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS