Garmin Vivoactive 3 har fått en stor designendring. Foto: Garmin

TRE NYE KLOKKER FRA GARMIN

Garmin lanserte tre nye smartklokker og -armbånd på IFA, og en nyhet som vil glede norske syklister.

Publisert

– Vi har nå lansert og oppdatert hele Vivo-serien. Med nye Vivosport har vi lansert et innstegspunkt for de som vil gå fra skrittelleren til et mer treningsorientert armbånd, sier Mats Hellerud, nøkkelkundeansvarlig i Garmin, til fagbladet Elektronikkbransjen.

I forhold til lillebroren Vivosmart 3 har nye Vivosport fått integrert GPS, i tillegg til berøringsfargeskjerm, kontinuerlig pulsmålingsteknologi, smartfunksjonalitet, sensorer og innebygde sportsapplikasjoner.

Batterilevetiden er en uke om du ikke bruker GPSen, som holder til bruk i åtte timer. Prisen ligger rundt 2.100 kroner.

Både analog og digital

Mats Hellerud, nøkkelkundeansvarlig i Garmin, viser fram selskapets nye, smarte treningsklokker på årets IFA-messe. Foto: Marte Ottemo.

Garmin viser også fram nye Vivomove HR, en «hybridsmartklokke» ifølge selskapet selv. Med det menes at klokken har både digitale og analoge komponenter.

– Vi har integrert en oled-skjerm i urskiven, som viser puls, skritt, stressmåling, smartvarsler og kalorier når du trykker på skjermen. Resten av tiden ser klokken ut som et klassisk, analogt ur. Funksjonsmessig er dette egentlig en Vivosmart 3, integrert i en klassisk klokkedesign, sier Hellerud.

Han mener mange ikke lengre vil gå rundt med den typiske skritteller-designen med gummiarmbånd og en klumpete sensorenhet, men heller ønsker seg noe mer diskret. Klokken koster rundt 2.000 kroner for sportsvarianten, eller 3.000 for den mattsorte premium-modellen.

Begge utgavene kan utstyres med forskjellige lær- eller silikonremmer, mens selve urkassen fås i sort, rose-gull, gull-tone eller rustfritt stål.

Vi har integrert en oled-skjerm i urskiven, som viser puls, skritt, stressmåling, smartvarsler og kalorier når du trykker på skjermen

Klokka skal ha en batteridriftstid på opptil fem dager i smartklokkemodus eller to uker i enkel klokkemodus. Den skal være vanntett nok til å kunne brukes når du svømmer eller dusjer.

– Den kanskje største nyheten vår på IFA er nye Vivoactive 3. Modellen var firkantet før, og har blitt betydelig bedre på flere områder. En skrolle-funksjon på siden lar deg bla gjennom menyene, og her har du stressmåling, pulsmåling, GPS og alle treningsfunksjonene vi kjenner fra før, sier Hellerud. Vivoactive 3 kan skilte med berøringsskjerm med farger, pulsmålingsteknologi på håndleddet, GPS og smartfunksjoner.

Nye Vivoactive 3 kommer blant annet med Garmin Pay, som også skal bli tilgjengelig på det norske markedet. Foto: Garmin.

Betalingsløsning i klokken

15 innebygde sportsapplikasjoner og forskjellige nedlastbare klokkeskjermer, og andre apper gjør at klokka kan tilpasses den enkeltes behov, og batteritiden er på opptil en uke i smartklokkemodus eller tretten timer i GPS-modus.

Klokka tåler også å brukes når du svømmer, og skal komme sort, hvitt eller grått, og vil koste rundt 3.500 kroner.

– På Vivoactive 3 lanserer vi også Garmin Pay, som gjør at du kan betale kontaktløst med klokka. Løsningen er foreløpig ikke på det norske markedet, men vi jobber med det. Det kommer, men vi tør ikke si når. Det er en spennende funksjon som også vil integreres i framtidige produkter, sier han.

– Hvordan jobber dere opp mot de ulike salgskanalene med de nye produktene?

– Garmin har tradisjonelt vært sterke i sportsbransjen, men vi ser at med de nye lanseringene vil vi også satse i massemarkedet og de tradisjonelle elektronikk-retailerne. Vivoserien vil vi nok se både i elektronikkbransjen og i sportsbransjen, sier Hellerud.

Han har også en god nyhet til norske sykkelentusiaster. Garmin lanserer en helt ny toppmodell på sykkelcomputere, som heter Edge 1030. Den har en større og veldig farge- og lyssterk berøringsskjerm enn forgjengerne, fungerer i godt i regn og sol, og har en helt ny festebrakett med integrert batteripakke, som gjør at du kan utvide batteritiden.

– For nordmenn er dette spesielt viktig, med tanke på ritt som Trondheim-Oslo. Alt er sømløst, du har ingen ledninger og kabler som stikker ut. På Edge 1030 har du selvsagt treningsinformasjon som tråkkfrekvens, watt og så videre, kart og navigasjon og en tjeneste som lar deg beregne et rutealternativ for turen, basert på hva som mest populært i det aktuelle området.

Ruteplanleggingen er en tjeneste vi har laget, men vi har også integrasjon mot Strava, sier Hellerud.

Powered by Labrador CMS