Knut Reiersrud (t. v.) og Eivind Aarset spilte sammen på Larvik gitarfestival. Foto: Tommy Rasmussen

MØTEPUNKT FOR GITARINTERESSERTE

– Hos oss kan du høre en konsert, oppleve at en kjent gitarist forteller om spillingen sin – og kjøpe en gitar. De tre elementene er viktige for oss.

Publisert

Det sier festivalsjef Anders Buaas ved Larvik gitarfestival, som ble arrangert 9. til 11. mars i kulturhuset Bølgen. Presseansvarlig Atle Rasmussen mener den typiske festivaldeltakeren også er innom salgsmessen.

– Det er veldig fint at vi har messen, siden de 300 festivalpassene ble utsolgt på fem dager. Salgsmessen er åpen for alle, med gratis inngang, og det er det veldig mange unge som benytter seg av, sier Rasmussen.

Anders Buaas (t. v.) og Atle Rasmussen i Larvik gitarfestival. Foto: Stian Sønsteng.

– Hva sier artistene dere har på besøk når de ser at dere også har en salgsmesse?

– De blir positivt overrasket, har kanskje ikke sett tilsvarende, og er nesten alltid innom for å prate med folk og prøve noen gitarer. Salgsmessen er et bra møtepunkt for artister, fans og utstillere, sier Buaas.

Larvik gitarfestival ble første gang arrangert i 2010, i det nyåpnede kulturhuset Bølgen.

– Det første året hadde vi et par utstillere. Siden har messen vokst, og er i dag blitt en viktig del av festivalen – som også har økt fra én til tre dager, sier Buaas.

Unik kombinasjon

– Startet messen nærmest ved en tilfeldighet?

– Hvordan de to første utstillerne kom på plass husker jeg ikke, men det er ganske logisk at alle som er interessert i å høre gitarmusikk og kanskje selv spiller gitar, er interessert i gitarer. Det vanlige er at konserter og messer kjøres hver for seg, men vi har valgt å kombinere dette, og det har vært en del av årsaken til at vi har gjort det bra.

Det er viktig for oss å skape et møtepunkt for gitarister, bransjefolk, artister og musikkinteresserte

– Dere sa i forkant av årets festival at dere ikke ønsket å utvide; hva tenker dere nå?

– Vi kan ikke si noe konkret, men selvfølgelig vurderer vi å gjøre festivalen tilgjengelig for flere enn de 300 vi har plass til i år, sier Buaas.

Larvik gitarfestival drives som en frivillig organisasjon, med et styre på åtte personer.

– Skulle vi være så heldig å gå litt i overskudd, blir pengene puttet inn i neste års festival. Det er ingen som tar ut lønn av oss som arbeider med dette, sier Rasmussen.

– Hva er deres motivasjon for å arrangere festivalen?

– Det er viktig for oss å skape et møtepunkt for gitarister, bransjefolk, artister og musikkinteresserte. Gitar er jo et instrument som er svært viktig i de fleste musikksjangere, sier Buaas.

Han underviser selv i gitar ved en videregående skole i Larvik, mens Rasmussen er miljøarbeider ved en ungdomsskole. Dato for neste års festival er 29. til 31. mars.

Les alt om Larvik gitarfestival i digitalutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2018.
Powered by Labrador CMS