NY PIXEL-FAMILIE MED GEMINI

Google lanserer nye mobiler, ørepropper og smartklokker, tilgjengelig i butikkene i august og september. Foto: Google

Google kommer med fire nye Pixel 9-mobiler, inkludert en foldemodell. Alle er tett integrert med selskapets kunstige intelligens (KI) Gemini.

Publisert

Googles foldetelefon blir for første gang blir den tilgjengelig på det norske markedet, i og med lanseringen av Pixel 9 Pro Fold. I tillegg kommer tredje generasjon av smartklokken Pixel Watch og andre generasjon av øreproppene Pixel Buds, som på samme måte mobilene har kunstige intelligens gjennom Gemini.

Dette er Googles kunstige intelligens, som frem til desember i fjor var kjent som Bard. Den er multimodal, og skal forstå og generere innhold på tvers av datatyper som tekst, kode, lyd, bilder og video. Språkmodellen (LLM) kan brukes med stemmen, også når telefonen er låst.

Google Pixel 9 Pro (her i fargen (RoseQuartz) er på 6,3 tommer, og har de samme kameraene som Pixel 9 Pro XL. Foto: Google

 

Gemini Live

– Gemini Live er en spennende og innovativ måte å oppleve verden på. Med tilgang til enorme mengder informasjon kan Gemini svare på spørsmål, gi forklaringer og til og med hjelpe med kreative skriveoppgaver. Det er som å ha en kunnskapsrik venn tilgjengelig når som helst, hvor som helst, svarer Gemini når vi ber den kunstige intelligensen selv beskrive Gemini Live.

Det er som å ha en kunnskapsrik venn tilgjengelig når som helst, hvor som helst

Gemini er KI-modellen som jobber i bakgrunnen, og er navnet på appen. Gemini Advanced er en kraftigere versjon, blant annet med integrasjoner med Workspace. Dette er en abonnementstjeneste, som med de nye Pixel-telefonene er inkludert i ett år. Gemini Live-assistenten er en ny må å interagere med Gemini via stemmen. Den er tilgjengelig på Pixel 9 Pro-modellene, og gjør det mulig å føre samtaler og stille oppfølgingsspørsmål via mobilen eller Pixel Buds. Inntil videre er tjenesten kun tilgjengelig på engelsk, for Gemini Advanced-abonnenter på Android-telefoner, men den vil de kommende ukene utvides til iOS og flere språk. Gemini fungerer allerede på norsk, men Google har ikke sagt noe om når Google Live vil komme på norsk.

 

Pixel 9 Pro (t. v.) og Pixel 9 Pro XL er med sine 6,3 og 6,8 tommer 0,1 tommer større enn Pixel 8 og Pixel 8 Pro. Foto: Google
Noen av remene Google selger til sine smartklokker Pixel Watch 3. Foto: Google

Super Actua-skjermer

For første gang blir Googles foldetelefon tilgjengelig i Norge. Pixel 9 Pro Fold koster fra 23.000 kroner. Foto: Google

Pixel 9-mobilene har de nye Super Actua-skjermene, som skal være Googles beste og mest lyssterke til nå. Pixel 9 Pro XL en 6,8-tommers oledskjerm, og er altså litt større enn Pixel 8 Pro (6,7 tommer). Et nytt medlem i familien er Pixel 9 Pro, som med 6,3-tommer har samme størrelse som Pixel 9, og er 0,1 tommer større enn Pixel 8.

Pixel 9 Pro Fold har ripebestandig Corning Gorilla Glass Victus, og er IPX8-sertifisert. Foto: Google

Hovedforskjellen på Pixel 9 Pro og Pixel 9, er skjermoppløsning og lysstyrke, at den i tillegg til 128 og 256 GB kommer med 512 GB og 1 TB, og at den i tillegg til kameraene på 50 MP vidvinkel (f/1,68) og 48 MP ultravidvinkel (f/1,7) har en tele på 48 MP med 5x zoom (f/2,8), samt et frontkamera på 42 MP, der Pixel 9 har 10,5 MP.

Mens disse to modellene veier 198 og 199 gram, og har et batteri på 4.700 mAh, veier Pixel 9 Pro XL 221 gram og har et batteri på 5060 mAh. Kameraene på XL-modellen er de samme som på Pixel 9 Pro.

Pixel 9 koster fra 11.300, Pixel 9 Pro fra 13.900 og Pixel 9 Pro XL fra 15.000 kroner.

 

Den innvendige skjermen på Pixel 9 Pro Fold er på 8 tommer, med 2072x2152 bildepunkter. Foto: Google
Google Pixel 9 (her i fargen Wintergreen) er på 6,3 tommer, og har de samme hoved- og ultravidvinkelkameraene som Pixel 9 Pro-modellene. Foto: Google

Pixel 9 Pro Fold

Legger man til 8.000 kroner, får man Pixel 9 Pro Fold.

Googles foldetelefon, dette er andre generasjon, blir for første gang tilgjengelig i Norge

Googles foldetelefon, dette er andre generasjon, blir for første gang tilgjengelig i Norge. Frontskjermen har samme størrelse, oppløsning og lysstyrke som Pixel 9 (6,3 tommer, 1080x2424 bildepunkter og 2.700 nits), mens hovedskjermen er på 8 tommer med 2072x2152 bildepunkter og samme lysstyrke. Klappet sammen er tykkelsen 10,5 mm, mens Pro XL til sammenligning er 8,5 mm, og den veier 257 gram. Batteriet er på 4650 mAh.

Pixel 9 Pro Fold har ripebestandig Corning Gorilla Glass Victus, og er IPX8-sertifisert.

 

Tensor G4

De nye Pixel 9-telefonene har Googles nye Tensor G4-brikke, utviklet i samarbeid med Google DeepMind optimalisert for å kjøre Googles mest avanserte KI-modeller. Den skal gi forbedret bildeprosessering og maskinlæring, og kjøre ytelseskrevende apper uten forsinkelser eller hakking.

Pixel 9 Pro XL er på 6,8 tommer, her i fargene Hazel, Obsidian, Porcelain og RoseQuartz. Foto: Google

Minnet på de nye modellene er 16 GB, med unntak av Pixel 9 som har 12 GB RAM, og det følger med sju år med oppdatering av operativsystem og sikkerhetsfunksjoner. Telefonene støtter 5G, Wi-Fi 7 og Bluetooth 5.3, og i esken følger en USB-C til USB-C-kabel, men ingen ladekloss.

 

Nye funksjoner

Med Call Notes kan man få sammendrag og transkripsjon av telefonsamtaler

Pixel 9-mobilene får to nye KI-apper: Pixel Skjermbilde, som søker etter informasjon i skjermbilder, og Pixel Studio, som skal generere KI-bilder basert på tekst. Google Photo-funksjonene er de samme som tidligere, og i tillegg kommer Add Me, som skal gjøre det mulig å få alle med på gruppebilder. Dette skjer ved at to bilder, tatt av ulike fotografer, sys sammen ved hjelp av kunstig intelligens.

Med Call Notes-funksjonen kan man få sammendrag og transkripsjon av telefonsamtaler. Her skal personvernet være ivaretatt, da Call Notes kun kjøres på mobilen, og deltakerne i samtalen varsles dersom den er aktivert.

 

Pixel Watch 3 i 45 mm størrelse, med rem i fargen Porcelain. Foto: Google

Pixel Watch 3

Pixel Buds Pro 2 har Tensor A1-brikken, og er 27 prosent mindre og 24 prosent lettere enn første generasjon. Pris: 3.000,- Foto: Google

Pixel Watch har tidligere kun kommet i 41 mm størrelse. Med Pixel Watch 3 utvides sortimentet, og tredje generasjon av smartklokken kommer i både 41 og 45 millimeter. Lysstyrken er på 2.000 nits, det dobbelte fra tidligere modeller. Klokken støtter Gemini, og har en driftstid på 24 timer med skjermen på. I sparemodus er den 36 timer, og klokken kan automatisk skru på denne når man sover. Prisen er 4.600 og 5.400 kroner med wifi, og 6.000 og 6.600 kroner med 5G.

Pixel Watch 3 i 41 mm størrelse, med rem i fargen Hazel. Foto: Google

Pixel Watch 3 har også fått nye funksjoner, spesielt nyttig på løpeturer. Med både lyd og vibrasjon kan man for eksempel få beskjed når oppvarmingen er over, eller hvis hjerterytmen tilsier at man overstiger intensiteten i en planlagt økt. Det er også lagt til en nødfunksjon, der nødetatene varsles hvis pulsen stopper, og man ikke bekrefter at alt likevel er OK. Batteriet på den nye og større klokken med 45 mm skjerm er en tredel større enn på 41 mm-modellen.

 

Pixel Buds Pro 2

Pixel Buds Pro 2 demper automatisk musikken og skrur på funksjonen som slipper gjennom omgivelseslyd

Også andre generasjon ørepropper fra Pixel støtter Gemini. Pixel Buds Pro 2 har Tensor A1, som er Googles nye brikke. Øreproppene er 27 prosent mindre og 24 prosent lettere enn første generasjon, og støydempingen skal være dobbelt så effektiv. Driftstiden er åtte timer, og i etuiet har man ytterligere 22 timer. Prisen er 3.000 kroner.

Pixel Buds Pro 2 skal kunne registrere om brukeren snakker, og automatisk dempe musikken og skru på funksjonen som slipper gjennom omgivelseslyd.

 

Google TV Streamer erstatter Google Chromecast, og flyttes frem til TV-benken. Pris: 1.400,- Foto: Google

Google TV Streamer

Fjernkontrollen til Google TV Streamer svarer hvis du bruker stemmen for å spørre hvor den ligger. Foto: Google

Google TV Streamer erstatter Google Chromecast, og flytter seg fra å henge bak på TVen til å få en plass på TV-benken. Også denne er drevet av kunstig intelligens, og skal kombinere 4K-strømming med smarthjemteknologi, siden den kan fungere som en smarthub for Google Home- og Matter-enheter.

Med kunstig intelligens kan man få forslag til innhold, basert på tidligere bruk og personlige preferanser. En forbedret prosessor, dobbelt så mye minne og 32 GB lagringsplass, skal raskere åpne appene og gi en smidigere navigering. Enheten støtter 4K HDR med Dolby Vision og Dolby Atmos, og den kan brukes med wifi eller ethernet.

En ny fjernkontroll kan styres med stemmen, den har programmerbare knapper, og gir beskjed om hvor den er hvis man bruker stemmen og spør.

Hovedenheten kommer i fargen Porcelain, og har en lav profil som skal gjøre det enkelt å plassere den under TVen. Prisen er 1.400 kroner.

Powered by Labrador CMS