NÆR DOBLET KAPASITET PÅ FIRE ÅR

Powers sentrallager er utvidet til 110.000 kvadratmeter. Foto: Power

Power har utvidet sitt sentrallager i Skillingaryd med 20.000 kvadratmeter. – Vi rigger oss for en større vekst og gjør oss mer konkurransekraftige.

Publisert

Det sier konsernsjef Ronny Blomseth i Power International i en pressemelding.

– Utvidelsen gjør at vi kan sikre en effektiv logistikk, og slik at vi fortsatt kan holde prisene nede til våre kunder, sier Blomseth.

Kjeden har i ti år hatt sitt sentrallager utenfor Jönköping i Sverige, og den siste utvidelsen tilsvarer et område på størrelse med tre fotballbaner. På fire år er ytelsen nær doblet for Power, heter det i pressemeldingen.

Det nordiske sentrallageret er etter utvidelsen på 110.000 kvadratmeter, med åtte nye lasteporter og 4.700 nye pallplasser. Herfra leveres varer til den norske kjedens 269 varehus i Sverige, Norge, Danmark og Finland, og utvidelsen kommer ifølge konsernsjef Blomseth kundene til gode.

Konsernsjef Ronny Blomseth. Foto: Power

 

250 millioner

– Effektiv logistikk er nøkkelen for å lykkes. Kundene forventer å få varene raskt, uansett om de handler på nett eller i butikk. Ved å øke kapasiteten vil vi også ha muligheten til å tilpasse endringer i etterspørselen, spesielt i hektiske perioder før jul, uttaler Blomseth i pressemeldingen.

Med mer lagerplass og gode systemer for lagerstyring kan vi sørge for å redusere kostnader

Da Power i fjor høst overtok driften av 29 varehus i Sverige fra MediaMarkt, ble sentrallageret oppbemannet fra 235 til 285 ansatte. I løpet av ti år har sentrallageret vært gjennom en automatiserings- og digitaliseringsreise. De siste syv årene er det investert 250 millioner kroner ved lageret.

– Vi utvikler oss hele tiden. Med mer lagerplass og gode systemer for lagerstyring kan vi sørge for å redusere kostnader knyttet til lagring og håndtering av varer, sier Blomseth.

Sentrallageret i Skillingaryd har fått en automatisk inn- og utsjekk for lastebiler for å sikre en bedre flyt. Grunneier Prologis har stått for utbyggingen i samarbeid med kjedens logistikkselskap, Power Logistics.

Power International eies av Awilhelmsen AS og Dolphin Invest AS ved Øivind Tidemandsen.

Powered by Labrador CMS