Pontus Jävermyr og Thea Martinsen med OnePlus 10 Pro i de to fargene Emerald Forest og Volcanic Black, fotografert med en OnePlus 10 Pro. Foto: Stian Sønsteng
– OnePlus 10 Pro har rask lading, stort batteri, rask prosessor, et brukervennlig grensesnitt og et veldig godt kamera fra Hasselblad.
Slik svarer regionsjef Pontus Jävermyr i OnePlus Norge på vårt spørsmål om selskapets andre modell med kamera utviklet i samarbeid med Hasselblad er en kameramobil.
– Kameraet er bare én av flere viktige egenskaper, så det blir feil å si at dette er en ren kameratelefon, men det er vel verdt å sammenligne den med våre største konkurrenter, sier Jävermyr.
Vi møter ham sammen med nyansatt marketingsjef Thea Martinsen.
Annonse
– Hvor viktig er denne lanseringen for OnePlus?
– Dette er en flaggskiplansering, som vi venter vil gjøre noe med markedet, sier Jävermyr.
Inn på topplista
OnePlus 10 Pro kom i handelen i april, hos Power, Elkjøp, Telia, Komplett og NetOnNet, og salgssjefen fikk rett i sin spådom da Telia oppsummerte sine 15 mest solgte mobiltelefoner i april. Her gikk OnePlus 10 Pro inn på en niendeplass, i en liste som ellers kun består av modeller fra Apple og Samsung.
– Hvem er den typiske OnePlus-kunden i 2022?
Annonse
– Jeg vil si alle. Jeg har mye kontakt med butikkene, og den generelle tilbakemeldingen er at vi har modeller for alle; både i lav-, midt- og toppsjiktet, sier Jävermyr.
– Hvordan klinger OnePlus som varemerke i norske forbrukeres ører?
– Folk tenker nok at vi gir mye for pengene; du får mer enn du betaler for, sier Jävermyr.
Overgang fra iOS
– Hvordan opplever dere kunnskapsnivået ute i handelen?
– De fleste begynner å få et klart og fint bilde av at OnePlus er her for å bli, og at de med våre modeller kan selge noe der kunden virkelig får verdi for pengene.
– Er det vanskelig å overtale brukere av andre merker til å gå over til OnePlus?
Annonse
– Egentlig ikke. Dette handler om å presentere mobilene våre på rett måte.
– Hva med overgangen fra iOS til Android?
– Nettopp denne biten er litt utfordrende, siden disse kundene ofte er i økosystemet til Apple. Selv om det absolutt finnes fordeler med å gå over til oss, er dette for mange en vanesak, sier Jävermyr.
Før vi kommer nærmere inn på Hasselblad-kameraet, tar vi for oss batteri og lading.
1-100 på 30 minutter
– Det følger med en 80 watts lader, som gjør at du kan lade den fra 1 til 100 prosent på en halvtime, og med et kvarters lading holder det til en dags bruk. Skal du fort ut døra er dette veldig greit, sier Martinsen.
Trådløst lader mobilen med 50 watt, og batterikapasiteten er 5000 mAh. Er batteriet helt utladet, bruker den første prosenten noe lenger tid.
Laderen kan ikke sies å være blant de minste i markedet, og den har USB-A-inngang, mens selve telefonen har USB-C. Ifølge Jävermyr er det brukt USB-A for å gi raskere lading. Forgjengeren, OnePlus 9 Pro, hadde lader med USB-C. Denne kunne brukes også til å lade datamaskiner, men Jävermyr anbefaler ikke at den nye og større laderen brukes til dette. OnePlus 10 Pro kan også lade andre enheter trådløst.
– Med tanke på at batteriet er såpass stort, er dette en fordel, sier Jävermyr.
1-120 Hz oppdatering
Skjermen på 6,7 tommer er en amoled, med 120 Hz og en oppløsning på 3216x1440 525 ppi.
– Oppdateringsfrekvensen justeres automatisk, for eksempel til 1 Hz hvis du ser på et stillbilde, noe som gjør at du sparer masse batteritid. Spiller du tunge spill, som Fortnite, stiller telefonen seg på 90 Hz siden spiller støtter dette, sier Jävermyr.
I esken ligger det i tillegg til laderen et deksel i samme farge som mobilen.
– Fargene er Volcanic Black og Emerald Forest, og takket være Gorilla Glass Victus tåler 10 Pro en støyt. Den kommer dessuten med skjermbeskyttelse fra fabrikk, og avhengig av bruk holder den en god periode før du eventuelt erstatter det med noe annet, sier Martinsen.
Hasselblad
Med forgjengeren 9 Pro introduserte OnePlus et samarbeid med det svenske kameramerket Hasselblad.
– Kameraet på 10 Pro er kalibrert i samarbeid med Hasselblad, og fanger opp cirka én milliard ulike farger. Tar man et bilde av for eksempel en solnedgang, ser man alle fargene veldig klart, sier Martinsen.
– Dette er en veldig god løsning for folk flest, og gir et svært godt resultat også i automodus. Siden vi samarbeider med Hasselbald har kameraet selvsagt også en proffmodus, der man veldig likt et systemkamera kan gjøre alle innstillinger manuelt, inspirert av Hasselblad, sier Jävermyr.
– I hvor stor grad er Hasselblad involvert i utviklingen av kameraet?
– De har konfigurert kameraet og hjulpet oss å utvikle linsene. Hovedsensoren kommer fra Sony, og kameraet har tre linser. Hovedkameraet er på 48 MP, vidvinkelen går til hele 150 grader og er på 50 MP, mens telefotokameraet med 3,3 ganger zoom er på 8 MP, sier Jävermyr.
God nattmodus
Lysstyrken på de tre kameraene er på henholdsvis f/1,8, f/2,2 og f/2,4.
– Hva med nattmodusen?
– Det nye med 10 Pro er at denne i tillegg til normalobjektivet også er lagt til i vidvinkelen. Selvsagt er det slik at jo lenger du kan eksponere, dess bedre blir resultatet. Dette skjer automatisk, ved at sensorene i mobilen registrerer at kameraet står stødig – for eksempel på et stativ. Også tatt på frihånd, med kortere eksponeringstid, blir resultatet svært bra, sier Jävermyr.
– Bør man bytte fra 9 Pro til 10 Pro?
– Dette er en lettere oppgradering, men jeg som har brukt begge modeller opplever at jeg får et bedre kamera, raskere lading og fremfor alt en telefon som oppleves rask og jevn i daglig bruk. Vi tror absolutt dette blir en toppselger for oss, sier Jävermyr.
Snapdragon 8
OnePlus 10 Pro støtter dobbelt-sim, men har ikke plass til minnekort.
– Med lynrask lagring med UFS 3.1.2 er det ikke ønskelig å sette inn et langsomt minnekort, sier Jävermyr.
Det er to versjoner i handelen, med 128 og 256 GB minne, til henholdsvis 10.000 og 11.000 kroner. Begge har første generasjon Snapdragon 8-prosessor fra QualComm, og OnePlus’ operativsystem OxygenOS basert på Android 12.
– Dette er et rent, enkelt og brukervennlig operativsystem, og du kan endre det meste. Vi har lagt til noen funksjoner basert på tilbakemeldinger fra kundene, som Work Life. Her kan du sette opp hvilke apper og varsler som står på når du er på arbeid, og hvilke som er på når du har fri, sier Jävermyr.
Fysisk bryter
– Er mobilen preget av pandemien, med redusert tilgang på komponenter?
– Nei. For eksempel har vi det nyeste brikkesettet fra QualCom, sier Jävermyr.
Målene på OnePlus 10 Pro er 163 x 73,9 x 8,55 millimeter, og vekten er 200,5 gram. På siden er det en fysisk bryter, der man kan velge mellom lyd, vibrasjon og lydløs.
– Dette er en funksjon veldig få modeller har i dag, men som mange brukere setter stor pris på. Faktisk er dette noe man ikke tenker på, før man faktisk har tilgang til bryteren, sier Jävermyr.