Nokia 7.2 er det mest avanserte av midtsjikt-modellene Nokia slapp under årets IFA. Foto: HMD Global

FEM NYE FRA NOKIA

HMD Global, selskapet bak Nokias nye mobiler, lanserte fem nye modeller under årets IFA, med fokus på midtsegmentet.

Publisert

I Berlin viste HMD Global fram smarttelefonene Nokia 7.2 og 6.2, en oppdatert versjon av klassikeren Nokia 2720 Flip, den militærspesifiserte Nokia 800 Tough og billigmodellen Nokia 110.

– Vi rydder nå vei for neste fase av Nokia-telefoner og har identifisert strategiske investeringsområder for å sørge for at våre fans får en høykvalitets smarttelefon-opplevelser, med særlig vekt på innovasjon innen 5G, sikkerhet, kamera og design, sier Florian Seiche, administrerende direktør i HDM Global.

Smarttelefonene Nokia 7.2 og 6.2 er kanskje de mest interessante for det norske markedet, og begge har en prislapp rundt 3.000 kroner. De to modellene er relativt like, med full-HD-skjermer på 6.3 tommer.

Med Nokia 2720 Flip kan du ta imot samtaler selv om mobilen er lukket. Foto: Marte Ottemo.

Helt ny skjerm

Nokia 6.2 er, som navnet antyder, oppfølgeren til fjorårets 6.1-modell. Den har fått en del oppgraderinger siden sist, som en forbedret skjerm og tre kamera på baksiden.

Vi rydder nå vei for neste fase av Nokia-telefoner

PureDisplay er navnet Nokia har gitt til den nye 6,3 tommer store skjermen på både 6.2 og 7.2. Den viser automatisk alt innhold i HDR, og skal gi større bredde i fargene og bedre nøyaktighet. Telefonen vil også få Google Assistant Ambient mode, som viser kalenderoppføringer, pendlertider og mye mer mens mobilen lader. Storebror Nokia 7.2 kan også fungere som en digital fotoramme mens den lader. 

Nokia 6.2 har et 16 megapikslers bak-kamera med bokeh and nattmodus, sammen med et 118-graders 8 megapiklser vidvinkelkamera og en 5 megapiksler dybdesensor. I front sitter et kamera med 8 megapiklsers oppløsning. Prisen ligger rundt 2.600 kroner.

Nokia 800 Tough er selskapets første mobil som har fått militært spesifisert tøffhetsgrad. Foto: Marte Ottemo.

Nokia 7.2 har også fått en oppgradering fra forgjengeren, med en større og mer lyssterk skjerm som er lik displayet i Nokia 6.2.

På kamerasiden har storebror 7.2 litt mer å skilte med. Her er et 48 megapikslers bakkamera, som jobber sammen med samme 118-graders vidvinkelkamera og 5 megapiklsers dybdesensor som 6.2. Frontkameraet har en oppløsing på hele 20 megapiksler. Når du tar bilder med Nokia 7.2 smelter den sammen mellom fem og åtte bilder på sekunder, og opp til 20 bilder i lite lys.

Under panseret sitter et Snapdragon 660 chipset og et batteri på 3.500 mAh. Prisen ligger like over 3.000 kroner.

Militær sertifisering

Nokia 6.2 skiller seg ikke mye ut fra storebror 7.2, men har litt lavere kameraoppløsning. Foto: HMD Global.
Florian Seiche, administrerende direktør i HDM Global, sier de nye modellene selskapet lanserte på IFA er et ledd i å styrke satsingen på midtsjiktet i mobilmarkedet. Foto: HMD Global.

Nokia 110 er neppe en telefon vi kommer til å se på det norske markedet. Til 20 euro er det ikke noen smartmobil du får, men du kan bruke selskapets KaiOS til å sjekke nettsider som Twitter og Facebook. FM-radio, kamera og spill som Snake er også på plass.

For de som trenger en telefon nummer to, eller vil kutte ned på mobilbruken i hverdagen har Nokia kommet opp med 2720 Flip, en mer moderne versjon av selskapets klapptelefon. Den har 4G, lar deg ringe og sende sms med den gode, gamle T9-metoden som består av tastetrykk på de fysiske knappene, og gir deg tilgang til sosiale media via KaiOS. Nokia har også funnet plass til støtte for Google Assistant, og prisen er 90 euro.

Nokia 800 Tough er første telefon fra Nokia som tåler en ekstra trøkk. Den er sertifisert med US Military Standard 810G o gen IP68 rating. Også tøffing-versjonen kjører Nokias enklere operativsystem, KaiOS, og kommer med WhatsApp, Facebook, and Google Assistant preinstallert.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Utsiden har fått et lag anti-skli, og tastaturet er gummiert og forhøyet slik at det er enklere å bruke med hansker på. Prisen er 110 euro.

Powered by Labrador CMS