Med HTCs grensesnitt Edge Sense 2 er det mulig å kantklikke med tommelen for å få tilgang til forhåndsinnstilte apper og funksjoner. Foto: Stian Sønsteng

NY TOPPMODELL FRA HTC: U12+

Kantklikk skal gjøre det lettere å bruke HTC U12+ med én hånd. Den har to kamera på hver side, og i esken følger ørepropper med aktiv støydemping.

Publisert

HTCs nye toppmodell kommer i handelen den 18. juni. Telefonen har 6 tommers skjerm (Quad HD+, 2880x1440 punkter og 537 dpi) i 18:9-format, med støtte for HDR10. Hovedkameraene er på 16 og 12MP, der sistnevnte har lysstyrke f/1.75, og de mekaniske knappene er byttet ut med digitale. Prisen blir 8.000 kroner, og den 22. mai ble telefonen presentert for nordisk presse i København. Reisen hit ble betalt av HTC.

– Det er gått 12 måneder siden U11, vi har gjort mange innovasjoner, og U12+ vil absolutt ha en bredere appell. Én av tingene vi lærte oss med U11, er at kundene må vite at vi er et tilgjengelig alternativ. Vi har vært litt stille en stund, men nå vil vi være mer synlige i markedet, sier Lars Toft, Norden-sjef i HTC.

– Hvorfor skal en kunde velge en U12+ fremfor en konkurrerende modell?

Norden-sjef Lars Toft (t. v.) og kommersiell produktsjef Bartosz Zuk i HTC presenterte U12+ i København den 22. mai. Foto: Stian Sønsteng

– U12+ er ytterst konkurransedyktig på alt, fra to doble kamera til ytelse, og ikke minst en stor og god skjerm. Vi har i tillegg tilført mye på brukervennligheten, som er litt mer intuitiv enn hos andre flaggskipmodeller. Mye vil nok handle om nettopp dette, sier Toft.

Den nyeste versjonen av selskapets Sense-grensesnitt gjør ifølge HTC den nye U12+ enklere å bruke enn noen annen smarttelefon.

– Moderne smarttelefoner har vokst fra hendene våre, men HTC Edge Sense 2 gir nye interaksjonsmuligheter, slik at det er praktisk og intuitivt å bruke smarttelefonen med én hånd. HTC U12+ kan for eksempel registrere om den ligger i venstre eller høyre hånd, og brukeropplevelsen blir automatisk optimalisert etter dette, sier Toft. 

HTC Vive Focus

Størrelsen på U12+ er 156,6 x 73,9 x 8,7-9,7 mm. Vekten er 188 gram, og telefonen er IP68-sertifisert. Den kjører på operativsystemet Android 8.0 Oreo.

Til fagbladet Elektronikkbransjen forteller Toft at U12+ er kompatibelt med HTCs VR-hodesett Vive Focus, som er ventet å komme for salg i løpet av året, der du blant annet kan få notifikasjoner og speile det som skjer i Vive Focus på telefonen.

Med seg til å presentere HTC U12+, har Toft med seg kommersiell produktsjef Bartosz Zuk. Han forteller at dette er selskapets tolvte flaggskipmodell, og den eneste de kommer med i år.

HTC U12+ i keramisk sort og Translucent Blue kommer i handelen 18. juni. Pris: 8.000,- Foto: HTC

– Med slagordet «Live on the Edge» ønsker vi å si at vi beveger oss utenfor skjermen, med en rekke nye muligheter til å bruke smarttelefonen. Med Egde Sense 2-teknologien kan man dobbelttrykke på kanten med tommelen, på høyre eller venstre side, og få opp flere ulike forhåndsinnstilte funksjoner, sier Zuk.

Med Egde Sense 2-teknologien kan man dobbelttrykke på kanten med tommelen, på høyre eller venstre side, og få opp flere ulike forhåndsinnstilte funksjoner

Som på U11 kan du også klemme på skjermen, for eksempel for å starte kameraet. Smart dim betyr at skjermen ikke demper lysstyrken automatisk når du holder telefonen i hånda.

– Hvis du leser på senga, snur ikke skjermen seg når du legger deg på siden, fordi den registrerer at du holder den i hånda. Telefonen forstår hva som skal gjøres ut fra situasjonen; for eksempel kan du ta mot et anrop med å klemme på skjermen, sier Zuk.

HTC U12+ har som nevnt to kamera på hver side. På baksiden er det et vidvinkelkamera på 12MP og et teleobjektiv på 16MP, med lysstyrke på 1.75 og 2.6. Vidvinkelen har både optisk og elektronisk bildestabilisering, mens telen har to ganger optisk zoom, HDR Boost 2-bildeforbedring og bokeh-funksjon (uskarp bakgrunn) med visning på skjermen i sanntid mens du fotograferer.

– Funksjonen UltraSpeed 2 med laser autofokus er godt egnet for fotografering når det er dårlig lys, sier Zuk.

Lyd-zoom

Hovedkameraene har også doble led-blitser, og en proffmodus med mulighet for eksponeringer opp til 32 sekunder, og støtte for RAW-filer.

Vi har gode forventninger til at kameraet får svært høye testresultater

– Vi kan velge fokus fra ulike deler av bildet, slik at det er mulig å gjøre bakgrunnen uskarp. Takket være de to kameraene kan vi zoome inn ti ganger digitalt, og vi har gode forventninger til at kameraet får svært høye testresultater, sier Zuk.

Videopptakene er i 4K, og det finnes funksjoner for hyperlapse og sakte film.

HTC U12+ i fargen Translucent Blue er kun tilgjengelig i HTCs nettbutikk når telefonen kommer i handelen den 18. juni. Foto: HTC

– Telefonen har fire mikrofoner, som zoomer inn lyden samtidig med bildet - ved at mikrofonene tar opp lyden mer direkte. Funksjonen Audio Boost gjør det samme ved rene lydopptak, sier Zuk.

Han trekker også frem at det er mulig å kjøre en langsom og jevn videozoom, nærmest med vertigo-effekten man kjenner fra filmen Haisommer.

Kameraene på forsiden er på 8MP, med muligheten for bokeh, skjermblits, HDR og videoopptak i Full HD 1080P.

– Kameraene brukes også til ansiktsgjenkjenning, og kan åpne telefonen, det samme kan man gjøre med stemmen, fingeravtrykk eller en kode, sier Zuk.

Han sier HTC alltid ønsker at deres telefoner skal ha god lyd i høyttalerne.

– Vi bruker rommene i telefonen som akustiske kammer, slik at hele telefonen blir en stereohøyttaler; BoomSound. Vi er fortsatt telefonen som spiller høyest på markedet, også sammenlignet med de helt nye modellene fra konkurrentene, sier Zuk.

Aktiv støydemping

I esken følger ørepluggene HTC USonic med aktiv støyreduksjon.

– Disse spiller bedre enn produkter på markedet som koster 400 euro. Ørepluggene registrerer hvilke lydfrekvenser du har rundt deg, og stiller inn den aktive støyreduksjonen slik at lyden du hører blir best mulig, sier Zuk.

HTC U12+ har Qualcomm Snapdragon 845-plattformen, kombinert med Dual SIM, 6 GB minne og 64 GB lagringsplass. Batteriet er på 3.500 mAh, og ladring og all fysisk tilkopling til eksterne enheter skjer via en USB 3.1 Type-C-inngang.

U12+ har fått nye og trykksensitive digitale knapper. Dette gjør at telefonen tåler bedre væske og støv, og vi unngår de svake punktene som vanligvis ligger rundt knappene

Når det gjelder designet på telefonen, forteller Zuk at de har gått fra aluminium til glass. I første omgang kommer U12+ i keramisk sort, samt i Translucent Blue i deres egen nettbutikk.

HTC kaller designet Liquid Surface, og U12+ skal være den første telefonen med kaldpolert 3D-glass, avrundet for at den skal være behagelig å holde.

– U12+ har fått nye og trykksensitive digitale knapper. Dette gjør at telefonen tåler bedre væske og støv, og vi unngår de svake punktene som vanligvis ligger rundt knappene, sier Zuk.

Med HTCs grensesnitt Edge Sense 2 er det mulig å kantklikke med tommelen for å få tilgang til forhåndsinnstilte apper og funksjoner. Foto: Stian Sønsteng

I esken følger også en hurtiglader, men U12+ har ikke trådløs lading.

– Vi arbeider selvsagt med dette, men synes ikke løsningene som er på markedet er gode nok ennå, sier Toft.

Zuk avslutter sin seanse med å se i krystallkulen.

– Det vil veldig snart komme en ny bølge av enheter som vil ha et helt nytt grensesnitt. I 20 år har vi laget håndholdte enheter, for øyeblikket er dette smarttelefoner, men vi lager også VR- og AR-produkter som er lette og enkle å bruke. Om noen år vil tiden være over for smarttelefonene, og vi må være klare for fremtiden, sier Zuk.

Norden-sjef Toft bekrefter at innovasjon alltid har stått i sentrum for HTC.

– Den store utfordringen har vært å gjøre merket vårt kjent for sluttkundene. Når man ser på Apple, Samsung og Huawei, har de riktig store markedsbudsjetter – og der har ikke vi vært.

– Hvor stor del av virksomheten til HTC er smarttelefoner?

– En overraskende stor del, og dette er vårt største forretningsområde, foran mye av det andre vi er kjent for, sier Toft til fagbladet Elektronikkbransjen.

Powered by Labrador CMS