Huawei-sjef Kevin Ho hadde slått på stortrommen, og satt opp MWCs største stand. Foto: Huawei

HUAWEI STØRST PÅ MWC

Huawei hadde den største standen på årets Mobile World Congress, med 9.000 kvadratmeter fylt av selskapets konsument-, infrastruktur- og B2B-produkter.

Publisert

Her på berget har smarttelefonene fra Huawei nesten forsvunnet fra markedet, etter at den amerikanske regjeringen svartelistet selskapet i 2019, slik at blant annet Google ble utestengt fra å samarbeide med den kinesiske mobilprodusenten.

Før det rakk Huawei å innta tredjeplassen på det norske mobilmarkedet, og stjal markedsandeler fra både Samsung og Apple.

Men selskapet lager fortsatt mobiler, og deres smartklokker, hodetelefoner og andre produkter er fortsatt å finne i norske butikker.

– Huawei Consumer hadde en stor tilstedeværelse på MWC 2023, og tror på å gi globale konsumenter innovative teknologier og høykvalitets produkter, sierd Kevin Ho, administrerende direktør i Huawei Consumer.

Propper i klokken

På Mobile World Congress (MWC) hadde de både Huawei Mate 50 Pro og den sammenleggbare Huawei Mate Xs 2 utstilt.

Huawei Mate 50 Pro ble lansert i september i fjor og er utstyrt med en Snapdragon 8+ Gen 1-prosessor, 6,74 tommer stor oled-skjerm og et tredobbelt kamera med 50 megapikslers vidvinkel, 13 megapiksler ultra vidvinkel og hele 64 megapikslers periskop-teleobjektiv.

Huaweis WatchBuds-klokke har plass til ørepluggene under urskiven. Foto: Marte Ottemo

Den brettbare Huawei Mate Xs 2 kom på markedet i fjor vår og har en 7,8-tommers oled-skjerm i utbrettet tilstand. Den kjører på en Snapdragon 888-prosessor og har et trippelkamera med 50 megapiksler vidvinkel, 13 megapiksler ultravidvinkel og et åtte megapikslers teleobjektiv.

Huawei Consumer hadde en stor tilstedeværelse på MWC 2023

Begge mobilene, samt en rekke andre, billigere modeller som ble vist frem på messen, er basert på Huaweis egen versjon av Android-operativsystemet, mens appbutikken er AppGallery, som i skrivende stund tilbyr rundt 223.000 forskjellige apper og har 580 millioner aktive brukere hver måned på verdensbasis.

Ett produkt som kommer til Norge, ifølge Yi Chen, PR-ansvarlig i Huawei, er den kombinerte smartklokken og øreproppene WatchBuds. For de som er trøtte av å lete etter ørepluggene i vesken eller ryggsekken, har Huaweis nye klokke plass til pluggene under urskiven på smartklokken. Selve ørepluggene veier knappe ti gram hver og har innebygd støykansellering. Ifølge Huawei er batterilevetiden på fire timer musikkavspilling og 2,5 timer tale når støykanselleringen er av, og henholdsvis tre og to timer med funksjonen på.

Mål blodtrykket med Watch D

Vi fikk også teste ut Huawei Watch D, ifølge selskapet selv den første smartklokken med innebygd blodtrykksmåler.

Klokken veier bare 41 gram, og bruker en mikropumpe og Huaweis egenblodtrykksalgoritmeteknologi, og gjør det mulig å måle blodtrykket hvor som helst. Når man aktiverer funksjonen, blåser en mansjett på innsiden av remmen seg opp, og det føles som trykket ved en vanlig blodtrykksmåling. I tillegg støtter Huawei Watch D også funksjoner som EKG-analyse, daglig helsekontroll og over 70 treningsmoduser.

Huawei Watch D er ifølge selskapet selv den første smartklokken med innebygd blodtrykksmåler. Foto: Marte Ottemo

Utstilt var også Huaweis nyeste smartklokke på det norske markedet, Watch GT 3 SE. Dette er en lett smartklokke for sport-, helse- og fitnessentusiaster. Klokken har 14 dagers batteritid og er kompatibel med både iOS og Android. Brukerne kan blant annet svare på telefonsamtaler, hente informasjon, måle treningsresultater, finne frem ved hjelp av kart og mye mer rett fra håndleddet.

Smartklokken leverer opptil 2 ukers kontinuerlig bruk før den må lades, og har også støtte for hurtiglading. Huawei Watch GT 3 SE-brukere kan også dele treningsresultatene sine fra Health-appen til treningsappen Strava.

Klokken er utstyrt med en høyoppløselig amoled-fargeskjerm på 43 mm. Skjermen bruker Corning Gorilla Glass, veier 35,6 gram og har en tykkelse på 11 mm.

Huawei Watch GT 3 SE er vanntett ned til 50 meter i 10 minutter og overholder ISO 22810: 2010-standarden.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS