SØTT MELKESKUM RETT I KOPPEN

Melkeskummet går gjennom smaksirup som tilsettes gradvis, og dermed oppnås ønsket smak. Foto: Jan Røsholm

En løsning som med sirup tilsetter smak på melkeskummet er blant nyhetene fra den sveitsiske kaffemaskin-produsenten Jura.

Publisert Sist oppdatert

– Her kan kunden selv velge den smakssirupen de ønsker. Vanilje er veldig populært, men min favoritt er Baileys, sier Robin Weil i Jura.

Vi kommer tilbake til denne søte nyheten, men først den nye toppmodellen Giga 10, som ifølge Weil virkelig er en fullautomatisk og intelligent kaffemaskin.

Robert Weil med Jura J8, som kan tilberede melkeskum med hans egen favorittsmak; Baileys. Foto: Jan Røsholm

– Hensikten er å gi brukeren et «barista-øyeblikk». Dette blir vår nye flaggskipmodell, som har fått en rekke nye funksjoner og oppgraderinger og erstatter Jura Giga 6, sier Weil når fagbladet Elektronikkbransjen møter ham på IFA-messen i Berlin i september.

Giga 10

– Maskinen har fått et panoramadisplay, det gjør den mye enklere å bruke, sier Weil.

Menyene er basert på såkalte «slidebars», hvor brukeren drar fingeren over displayet.

– Dermed blir menyen mye mer brukervennlig, sier Weil.

Giga10 er utstyrt med to bønnekammer. Brukerne registrerer sine egne profiler som definerer hvordan de liker sin kaffe når det gjelder brenningsgrad og bønneblanding.

Giga 10 er den nye flaggskipsmodellen fra Jura. Foto: Jan Røsholm

– Basert på den lagrede profilen justerer maskinen selv og henter kaffebønner ut fra de ulike kamrene. Dermed får man den ultimate kaffekoppen, akkurat slik man selv vil ha den, sier Weil.

Her kan kunden selv velge den smakssirupen de ønsker

Maskinen kan ha inntil fire ulike profiler. En annen nyhet på Jura Giga 10 er muligheten for å lage kaldbrygget kaffe.

– Vanligvis tar det flere timer å lage kaldbrygget kaffe. Vi gjør det raskt, og benytter isbiter, sier Weil.

I Norden kommer maskinen i handelen i februar 2023. Ifølge Daniela Gustavsson i Jura Sweden & Norway kommer Giga 10 i utvalgte norske butikker.

Ena 8 og E6

– Begge disse maskinene har fått en designmessig oppgradering og et par smarte forbedringer, sier Weil.

På Jura E6 er utløp for melk satt i midten for å redusere søl. Foto: Jan Røsholm

Jura E6 er nå utstyrt med en egen luke for kvernet kaffe, og utløpet for melk er plassert i midten.

– Med sentrert melkeutløp kommer melken rett i koppen, og det reduserer søl, sier Weil.

Jura Ena 8 har fått to utløp for kaffe, dermed kan brukeren lage to kopper kaffe samtidig. Flere av maskinene har fått brukerveiledningen i menyen.

– For å øke brukervennligheten kan kunden nå finne oppdatert brukerveiledning som en QR-kode, sier Weil.

Prisen på Ena 8 er 14.000 kroner.

J8 med øye for kaffe

Den helt nye Jura J8 har fått en rekke nye funksjoner.

– Utseendemessig er den litt tykkere, og vi har utstyrt den med «Coffe Eye», det er en sensor som registrerer at koppen er plassert rett, sier Weil.

Jura J8 leveres med små beholdere for smakstilsetning. Foto: Jan Røsholm

En annen nyhet er at det følger med to beholdere for smakstilsetning. Disse settes på melkeskummeren. Melken går gjennom smakstilsetningen, og smaksetter denne. Jura kaller dette for «sweet milk foam».

– Her kan kunden selv velge den smakssirupen de ønsker, sier Weil.

Kvernen er laget slik at kverningsgrad kan justeres mens kvernen går.

– Dette er en viktig funksjon, kvernen løser seg nemlig ut mellom hver kverning. Dersom en bønne setter seg fast, vil den løsne og ikke skade selve kvernen, sier Weil.

Ifølge Gustavsson i Jura Scandinavia blir Jura J8 å finne i norske butikker i februar. Prisen er rundt 23.000 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2022, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS