URBAN KLOKKE FRA LG

Koreanerne valgte å fokusere på sin nye smartklokke LG Watch Urban under årets MWC-messe. Tre nye telefoner i midtsjiktet ble også presentert.

Publisert Sist oppdatert

LG tjuvstartet mobilmessen i Barcelona da de sendte ut pressemelding om sin nye LG Watch Urban smartklokke i slutten av februar.

– Smartklokker har jo vært snakket om lenge, men ikke så mye har skjedd før nå. Nå kommer flere med modeller, og med Apples forestående lansering blir det nok skapt mer omtale i mediene, sier Kristoffer Ejebro, nordisk produktspesialist i LG, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Klassisk armbåndsur

LG Watch Urbane er en viktig del i vår strategi for å utvikle innovative wearables som gjør hverdagen litt smartere

LG Watch Urbane er etterfølgeren til LG G Watch R, som var den første smartklokken med en helt rund oled-skjerm da den ble lansert i oktober i fjor. Og der G Watch R er rettet mot aktive mennesker, skal LG Watch Urbane tiltale de som er ute etter et klassisk armbåndsur.

– Med sine smarte funksjoner og elegante design er LG Watch Urbane den perfekte oppfølgeren til våre tidligere modeller G Watch og G Watch R, som ble utviklet for en aktiv målgruppe. LG Watch Urbane er en viktig del i vår strategi for å utvikle innovative wearables som gjør hverdagen litt smartere, og som du vil ønske å vise fram til andre, sier Ejebro.

Klokken bygger på den samme 1,3-tommers P-oled-skjermen som G Watch R, men er laget i sølvfarget rustfritt stål. Den finnes også i en gullfarget modell, men denne kommer ikke på det norske markedet.

– Watch Urban kommer kun i sølv med sort reim på det norske markedet. Versjonen i gull ser jo stilig ut, men det er kanskje et større marked i Asia og Sør-Amerika for denne modellen, sier produktspesialisten.

Når du ikke aktivt bruker klokken viser skjermen urviseren i på en dempet skjerm, noe som skal gi lengre batterilevetid. Det sorte skinnarmbåndet kan byttes ut med alle vanlig 22-millimeter klokkeremmer.

Kjører egen plattform

Watch Urban kjører Android Wear og lar det blant annet kan du se hvem som ringer, lese meldinger, pause musikken eller få veibeskrivelse via Google Maps. Klokken er kompatibel med smarttelefoner basert på Android 4.3 eller nyere. Og på samme måte som G Watch R, er LG Watch Urbane kompatibel med flere av de største treningsappene for Android. Den er også utstyrt med en PPG-sensor som kan måle hjertefrekvens og puls. LG Watch Urbane lanseres i Norge i slutten av april til en veiledende pris på 2.990 kroner.

LG viste også fram en versjon kalt Watch Urban LTE, som takket være LTE/4G-støtte vil inneholde alle kommunikasjonsmulighetene til en smartmobil i en klokke med metallchassis. Ifølge LG selv er dette verdens første smartklokke med LTE. Du kan blant annet gjennomføre telefonsamtaler, dele GPS-posisjonen din, sende og motta SMS-er, oversette tale fra andre språk, samt bruke klokken som en slags «walkie-talkie», uten å måtte koble klokken til en mobiltelefon. Urbane LTE har ikke utskiftbar reim slik de andre klokkene har, ettersom antennene sitter i reimen av gummi. Mer oppsiktsvekkende er det at klokken ikke kjører Android, men LGs egenutviklede Wearable Platform.

– Den versjonen kommer kun i Korea foreløpig, men viser hva som er mulig med vår egen plattform. Med 4G og eget sim-kort kan du ringe og sende meldinger, det er GPS i klokken og mange andre sensorer.

– Vil vi se deres egen Wearable Platform i LG-produkter også på det norske markedet i framtiden?

– Vi har ikke fått noen informasjon om dette, men det avhenger nok av om hvordan klokken gjør det på det koreanske markedet. Men det er ikke unaturlig å tenke seg, sier Ejebro.

LTE-klokken kan kobles til Android-telefoner og fungere som en vanlig smartklokke, men kan også kjøre apper direkte.For eksempel har Audi utviklet en app til klokken, som lar deg bruke den til å låse opp bilen og skru på tenningen ved hjelp av NFC-berøring.

Tre nye mobiler

Størst plass blant mobilene i LGs monter finner vi naturlig nok G Flex 2, flaggskipmodellen koreanerne lanserte under CES-messen tidligere i år. Vi skrev utfyllende om modellen i forrige utgave, men høydepunktene inkluderer blant annet en P-oled-skjermen på 5,5 tommer med 1080p Full HD-oppløsning og en pikseltetthet på mer enn 400 ppi. Telefonen er en av de første med Qualcomms åttekjernede Snapdragon 810-prosessor, og kameraet på 13 MP har laserautofokus og optisk bildestabilisering. Men for de som venter i spenning på å få kloa i Flex 2, har produktspesialist Ejebro litt dårlige nyheter.

– G Flex 2 kommer på det norske markedet litt senere enn i Danmark og Finland, det vil si april i stedet for i mars. Det kommer av at vi har et begrenset antall telefoner som kommer til markedet, sier han.

Men på Mobile World Congress viste LG fram en ny serie med smarttelefoner i mellomklassen.

Den nye serien består av fire modeller i forskjellige størrelser og prisklasser; 4,7-tommeren LG Spirit 4G LTE, 4,5-tommeren LG Leon 4G LTE og LG Leon og den 4 tommer store LG Joy.

– Spirit kommer kun i 4G-versjonen til Norge, mens Leon kommer i både 4G og 3G-versjonen. Minstemann Joy kommer kun i 3G, sier Ejebro

– Er det et marked for 3G-telefoner i det norske markedet, som generelt er opptatte av flaggskipmodeller?

– Det markedet er synkende, men det er fortsatt noen som ønsker 3G-telefoner. Da er pris hovedargumentet, og Joy vil bare koste 8-900 kroner, sier han.

Flere buer

Spirit og Leon er begge utstyrt med LGs Rear Key-konsept, der de fysiske knappene sitter på baksiden. Dette gjør at LG får plass til mer skjerm på mindre plass, ettersom det fjerner behovet for å ha en bred ramme rundt skjermen.

– Vi kommer også med den buede formen på alle våre telefoner fra 4,7 tommer og oppover, men buen blir ikke like tydelig som på Flex 2, sier Ejebro.

Toppmodellen i mellomklasse-familien, LG Spirit, har en IPS-skjerm på 4,7 tommer som er basert på In-cell touch-teknologi. Teknologien finnes ifølge LG normalt bare i betydelig dyrere modeller, og gjør at gapet mellom glasset og LCD-panelet er minimal, noe som igjen skaper bedre trykkfølsomhet og forbedrer bildekvaliteten.

Også LG Leon kommer med IPS-skjerm med In-cell touch, og alle tre modellene har arvet funksjoner som opprinnelig ble utviklet for LGs toppmodeller. KnockON og Knock Code gjør det enkelt å starte mobilen fra hvilemodus og låse den opp ved å trykke på skjermen. Gesture Shot gjør det lettere å ta selfies ved å knytte hånden foran linsen for å starte selvutløseren på tre sekunder. En annen toppfunksjon er Glance View, som opprinnelig ble introdusert med G Flex 2. Den lar deg enkelt se varslinger som tid, meldinger eller ubesvarte anrop ved å trekke fingeren nedover skjermen når telefonen er slått av.

LG Spirit vil bli lansert i Norge i mars til en veiledende pris på 1.790 kroner. De andre tre modellene kommer i løpet av andre kvartal og forventes å koste 1.390 for LG Leon 4G LTE, 1.090 kroner for LG Leon og 890 kroner for LG Joy.

– LG har i likhet med flere andre produsenter valg å ikke komme med sin flaggskipmodell på årets messe?

– Jeg tror dette blir en trend framover. Vi vet at når Samsung kommer med en stor lansering blir det vanskeligere for oss andre å komme gjennom med vårt budskap. Så jeg tror vi vil se at flere velger å holde egne lanseringer utenom de store messene. Nå er det full fokus på G Flex 2, men vi kommer med noen store flaggskiplanseringer i løpet av året, smiler Ejebro hemmelighetsfullt.

Powered by Labrador CMS